Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Frank Vermeulen Makelaardij

Huis te koop

Plek voor groene vingers

20 MEI 2017

Het uitzicht, de ruimte, de stilte en de natuur: er zijn zoveel dingen die ervoor zorgen dat de eigenaren van de villa aan de Dwarsweg in Nederhorst den Berg deze met pijn in het hart verkopen.

Oh, wat hadden ze graag aan de Dwarsweg blijven wonen. Maar vanwege gezondheidsproblemen hebben Jan Kool (82) en Hanneke van Vuure (71) toch besloten om een tekoopbord in de royale tuin van hun vrijstaande onderkomen met garage aan de Dwarsweg nummer 14 te zetten. Een huis in een rustige en doodlopende straat waar Jan twintig jaar eerder al woonde en waar hij via wat omzwervingen weer terugkwam.

Foto: Frank Vermeulen Makelaardij
Foto: Frank Vermeulen Makelaardij

„Zowel het huis met een woonoppervlakte van 243 m2 als de tuin zijn heel groot. Dat hebben we altijd heel fijn gevonden, maar door gezondheidsproblemen is vooral de tuin nu te groot geworden. Bijhouden lukt ons niet meer”, vertelt Van Vuure. Ook het aangrenzende weiland is erg groot. Gelukkig houden Jut en Jul, hun twee ondeugende berggeiten, en koe Hannelore het gras kort.

In 2005 is het huis dat uit 1974 stamt, grondig verbouwd. Muren werden doorgebroken en een moderne keuken en openslaande deuren geplaatst. Ook werd de villa levensloopbestendig gemaakt: beneden kwam een grote kamer met toilet en badruimte waar het echtpaar later zou kunnen slapen. Toch besloten zij in de slaapkamer op de bovenverdieping te blijven vanwege het prachtige uitzicht op de tuin, de vijver en in de verte het natuurgebied de Ankeveense Polder. „Als er ijs ligt, zien wij de schaatsers op de Ankeveense Plas. Als het zomer is lijkt het vakantie, zo rustig en vrij als je hier zit”, aldus mevrouw Van Vuure.

Foto: Frank Vermeulen Makelaardij
Foto: Frank Vermeulen Makelaardij

Hun favoriete plek is de eettafel in de keuken. „Heerlijk in de zon met een kopje koffie.” Zonaanbidders komen sowieso goed aan hun trekken, want in de grote tuin zijn diverse zitjes gemaakt zodat er op elk moment van de dag kan worden genoten. „Een gezin heeft alle ruimte, de kinderen kunnen zelf een pony of schapen houden op het weiland. Of iemand die een moestuin wil beginnen. Maar ook iemand die een bedrijf aan huis heeft omdat de levensloopbestendige kamer beneden een eigen deur heeft, zodat visite niet dwars door de woning hoeft.”

Jan en Hanneke gaan kleiner wonen, maar wél in een woning met tuin, want de groene vingers van mevrouw blijven kriebelen. „We hebben hier prachtige jaren gehad, maar je moet niet tegen wil en dank vasthouden aan iets dat eigenlijk niet meer gaat. We gunnen de nieuwe eigenaren hele mooie jaren.”

Foto: Frank Vermeulen Makelaardij
Foto: Frank Vermeulen Makelaardij

Eigenaren

Jan Kool en Hanneke van Vuure

Adres

Dwarsweg 14, Nederhorst den Berg

Reden verkoop

Op zoek naar iets kleiners

Perceeloppervlakte

4430 m²

Prijs

€ 815.000

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

16.7 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%