Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

#surinaams

Recept: Vurige kippenlevertjes

19 MEI 2017

De culinaire hashtag-fotopagina in VRIJ van deze week staat geheel in het teken van de #surinaams. Wil je zelf aan de slag? Misschien valt dit recept van Felix Wilbrink bij je in de smaak.

Benodigdheden:

  • 500 gram kippenlevertjes
  • 1 fijngehakt teentje knoflook
  • 1 theelepel masala
  • 1 Madame Jeanette of Spaanse peper
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • snufje zout
  • 1 ui, gesnipperd

Bereiding:

Op z'n Surinaams... Spoel de levers eerst af onder de kraan, dan velletjes weghalen, en in stukjes snijden. Alle stukjes met een vork prikken (dan spatten ze niet uit elkaar). Ontdoe de Madame Jeanette van de zaadjes en snij in kleine stukjes. Meng vervolgens de knoflook, zout en Madame Jeanette door elkaar en doe de stukjes kippenlever hierdoorheen. Laat de kippenlever even trekken in de marinade.

Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit hierin de versnipperde ui. Bak dan in het uienmengsel de eetlepel masala. Roer dit alles goed om en na een minuut gaan de gemarineerde leverstukjes hier ook in. Bak alles goed door, zodat ze rondom mooi goudbruin zijn geworden. Serveer de gebakken kippenlevertjes met rijst en komkommer op azijn.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%