Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Frans Bromet
Frans Bromet
Foto: Andreas Terlaak

Frans Bromet gelauwerd met Ere-Nipkowschijf

15 JUN 2017 Bernice Breure

Frans Bromet, die vanmiddag de Ere-Nipkowschijf voor zijn gehele oeuvre krijgt uitgereikt, wordt niet vrolijk van het huidige tv-aanbod. Het SBS-programma Bonje met de Buren, net als zijn legendarische reeks Buren uit de jaren negentig gebaseerd op burenruzies, noemt hij ‘rommel’ in een interview dat morgen in De Telegraaf verschijnt. Ook van De Rijdende Rechter (KRO-NCRV) is de documentairemaker niet gecharmeerd. “Al dat opleuken, ik vind er niks aan.”

Interviewers kunnen evenmin op zijn goedkeuring rekenen. “Van Pauw kan ik zelfs niet eens de aankondiging verdragen. Die man klopt zich zo op de borst, dat kan hij niet maken.”

Bromet (72) is zeer verheugd met de prijs van televisierecensenten - en journalisten. ,,Negen van de tien voorstellen die ik indien in Hilversum wordt afgekeurd. Wat dat betreft gaat het leven niet over rozen. Dan is zo’n prijs echt fantastisch.”  Het vroegere Mediafonds heeft zelden willen bijgedragen aan de producties van Bromet, stelt hij. Met de opvolger, het NPO-fonds, is hij niet veel beter uit. ,,Alles moet van tevoren worden uitgeschreven. Maar ik werk nooit met een script. Ik laat heel veel van toeval afhangen.” 

Morgen in VRIJ, de zaterdagbijlage van De Telegraaf, een uitgebreid interview met Frans Bromet.

Het interview (alvast) online lezen? Klik hier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%