Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Culinair

Recept: gevulde paprika

08 SEP 2017

Groen, geel, rood en zelfs oranje. Dit weekend brengen we op onze culinaire fotopagine een ode aan de kleurrijke en smaakvolle paprika. Zelf aan de slag? Probeer dit recept dan eens!

Benodigdheden

½ kopje rijst

500 gr rundergehakt

6 rode paprika's of die nieuwe gevlamde

4 eetl tomatenpuree

3 tenen knoflook, grof gehakt

1 bouillonblokje

2 uien, fijn gesneden

1 theel pittig paprikapoeder

bosje peterselie, fijngehakt

olijfolie

mintblad naar smaak, fijngehakt

zout en peper

Bereiding

Snij de bovenkant van de paprika en verwijder de zaadlijsten en pitten, hoedjes bewaren om ze later weer terug op de paprika's te plaatsen. Was de rijst goed, en doe die samen met de gehakt, gesnipperde ui, tomatenpuree, peper en zout, de peterselie en de mint, een scheut olijfolie, in een kom. Vermeng alles heel goed. Doe de vulling in de paprika's totdat ze bijna gevuld zijn.

Zet de paprika's stevig rechtop in een pan. Hoedjes er weer op. Vul de pan met water totdat de paprika's voor 3/4 onder staan. Doe er nog een in vieren gehakte ui bij, het bouillon blokje, en de knoflook. Laat in ongeveer 3 kwartier tot 1 uur gaar worden. Serveer met een knoflook/yoghurtsaus. Nee, dat is niet moeilijk, knijp een paar tenen knoflook in yoghurt en draai er wat zout en peper bij. Klaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!