Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

13 SEP 2017

Op Schiphol lopen dagelijks zo'n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Strand en feest in Fuengirola

’We wilden graag naar een warm land. Deze vakantie naar Fuengirola paste precies in het plaatje: een badplaats, mooi weer en binnen het budget. We studeren allemaal, dus we zijn gebonden aan de schoolvakanties en als studenten hebben we nog niet veel te besteden.

Nu hebben we voor 360 euro per persoon een vlucht en een hotel met logies. Prima, want we zullen toch vaak buiten het hotel eten.

We gaan erheen voor een strandvakantie, dus wij zijn niet van plan om veel andere dingen te gaan doen. Natuurlijk zullen we een keer een stadje in de omgeving bezoeken, maar we liggen voornamelijk aan zee en aan het zwembad.

We gaan natuurlijk stappen. Officieel is de vakantie acht dagen, maar praktisch zijn dat er helaas maar zes. We komen laat aan en vertrekken weer vroeg. Helaas, maar dat is meestal het geval als je zo’n reisje boekt. Het is al lekker om er even uit te zijn.

We zijn niet eerder met elkaar op vakantie geweest, maar we zijn huisgenoten, dus we kennen elkaar door en door. We hebben een jaartje bij elkaar gewoond en wisten daarom wat iedereen in een vakantie zocht. Nu gaan we een heerlijk weekje relaxen. Veel zin in!”

Wie: Jessica Martens (21), Josanne de Jong (20) en Sabine Noordzij (19), Leeuwarden

Naar: Fuengirola, Spanje

Accommodatie: hotel Pyr

Tijd: 8 dagen

Reden: vriendinnentrip

Heimwee naar Fuerteventura

'De heenreis naar Fuerteventura, de Canarische Eilanden, was een avontuur. We lieten ons om 06.00 uur op Schiphol afzetten en hadden geen idee dat de vlucht tot half drie was vertraagd. Ons toestel was kapot en bij het vervangende vliegtuig was een vogel in de motor gevlogen. Het derde toestel moest vanuit Curaçao komen... We zijn maar even terugnaar huis gegaan.

Vanwege de weersomslag waren op het vliegveld minder startbanen beschikbaar, dus uiteindelijk kwamen we pas om 22.00 uur in ons hotel aan.

We waren kapot! Voor de rest hebben we twee weken de ideale strandvakantie in Jandía gehad. We gaan altijd naar Fuerteventura voor de rust en verblijven dan in een all-inclusive hotel.

Je kunt op het strand prachtige wandelingen maken. Ook een aanrader is het dorp Morro Jable: een van oorsprong klein vissersdorp met terrasjes en goede restaurants. In de omgeving zijn veel watersportmogelijkheden.

Ik was er voor de vijfde keer en mijn vrouw al voor de zevende keer. Zij heeft vijftien jaar op Gran Canaria gewoond, maar woont alweer negentien jaar in Nederland. Destijds ging ze terug voor de studie van haar zoon, maar zij voelt zich op de eilanden nog zó thuis. Eigenlijk wilde ze helemaal niet terug."

Wie: Jacqueline Kok (52) en Edwin Hansen (49), Volendam

Terug uit: Fuerteventura

Accommodatie: all-inclusive hotel

Tijd: twee weken

Reden: strandvakantie

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
W1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%