Nieuws/Vrij

Onderzoek

Schoonouders liever niet mee op reis

Nederlanders weten wat zij willen tijdens de vakantie, namelijk rust! Bij voorkeur zonder schoonouders of collega’s en als ze heel eerlijk zijn, dan laten ze de kinderen ook liever thuis.

Bijzondere resultaten uit onderzoek van Travel Channel onder 1000 respondenten. Geen van hen geeft aan graag de schoonouders op sleeptouw te nemen. Beter te begrijpen is dat ze de collega’s ook liever op kantoor laten. Slechts 11 procent kiest ervoor om met zijn kinderen op reis te gaan. We hopen maar dat er veel kinderloze personen tussen de ondervraagden zitten...

De partner is een favoriete reisgenoot. Ha, er mag dus gelukkig nog wel iemand mee! Het doel van de reis is dus duidelijk: rustig aan doen. 78% wil zo min mogelijk bewegen en daar staat tegenover dat 5% het gevaar opzoekt van de meer extreme activiteiten als skydiven en bunjeejumpen.

Als we kiezen voor een ontspannen vakantie binnen Europa, dan het liefst in Spanje. Meteen ook de meest geliefde bestemming als het gaat om het hebben van een tweede huis.

Tips voor een vakantie in Spanje, met of zonder schoonouders en kinderen? We schreven eerder:

- 9 toffe wandelroutes op La Palma

- 8 redenen voor een bezoek aan Valancia

- Met de hond naar Barcelona!