Nieuws/Vrij

Handen niet wassen na wc-bezoek ergernis nummer één

Vieze collega bron van irritatie

anp

Een collega die zijn handen niet wast na het toiletbezoek en vervolgens zijn vingers weer op zijn toetsenbord zet, een snotneus die met de mouw wordt afgeveegd en volgesnoten zakdoekjes die rondslingeren op de werkvloer. Het gebrek aan persoonlijke hygiëne leidt bij heel wat collega’s tot irritatie, zo blijkt uit onderzoek van Manutan onder 1200 werknemers van kantoren, werkplaatsen en magazijnen.

anp

Een behoorlijk aantal werknemers ergert zich aan collega’s die het niet zo nauw nemen met persoonlijke hygiëne. Het niet wassen van de handen na een toiletbezoek staat met 63,8% met stip op nummer een. Ook niezen en hoesten zonder een hand voor de mond wekt regelmatig ergernis bij bijna de helft van alle collega’s.

Ruim één op de negen werknemers in Nederland geeft aan dat de werkgever niet zorgt voor een gezonde en hygiënische werkomgeving. Van alle ondervraagden geeft 17,9% bovendien aan dat er op de werkvloer onvoldoende faciliteiten zijn voor zoiets vanzelfsprekends als de desinfectie of het schoonmaken van de handen.

Top vijf ergernissen

1. Handen niet wassen na het toiletbezoek

2. Zakdoekjes laten rondslingeren op de werkplek

3. Snotneus aan hand of mouw afvegen

4. Niezen of hoesten zonder hand voor de mond

5. Handen niet wassen na het snuiten van de neus

Hoe overleef je deze kantoortuin na het lezen van dit stuk?

Lees: Zo blijf je gezond op werk

Lees meer over