Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Omelet met rucola

Door Felix Wilbrink

Nou heb ik zeker zo’n 1000 kookboeken, de stapel groeit gemiddeld met een meter per maand maar ik breng dapper anderhalve meter per twee maanden weer weg. En al die boeken heb ik minstens uitgebreid doorgebladerd. En toch, als ik het even niet meer weet, dan neem ik De Avontuurlijke Keuken van Berthe Meijer als inspiratiebron.

Vandaag bijvoorbeeld, het is geen goulash-dag, toch? Geen zuurkool-dag, geen bonen-dag, misschien een spaghetti-dag maar ik weet geen spannend recept. Blader ik door Berthe en dan weet ik het opeens, het is omelet-dag!

Rooster de walnoten even tot ze knapperig zijn. Pluis wat rucola uit, klein beetje veldsla erbij. Dan zet je je gesnipperde uitje aan in wat boter. En dat laat je weer even afkoelen.

En verder de gemakkelijke weg, oven aan op 200 °C. Ovenschaaltje invetten. Klop eieren los met wat room, zout, peper en dragon, giet helft van de struif in de schaal, dan de walnoten en sla er op, de uitjes er op en dan weer ei. Met de deksel erop in de oven. Een half uur laten staan, de laatste tien minuten de deksel eraf. Een geurende prachtige omelet! Wil je het spannender, blokjes geitenkaas erdoor, bijvoorbeeld. Erbij schenk je een schwarzbier, een heerlijke Duitse stijl. Bijvoorbeeld van brouwerij Pfungstädter, tegenwoordig op de Nederlandse markt. Prachtbier.

Nodig voor 2 peronen

• 100 gr rucola en veldsla

door elkaar

• 1 klein uitje, gesnipperd

• 6 walnoten, even

opgepiept en verkruimeld

• 4 eieren

• 2 eetl room

• peper en zout

• ½ theel gedroogde dragon

POPULAIRE VIDEO'S