Nieuws/Vrij

Recept van de dag

Vis met maispuree en mosterdsaus

Door Felix Wilbrink

En daar rolt de weldadige warmte opnieuw ons land binnen. We gaan weer buiten eten. Schrob de tafels, veeg de spinnenwebben tussen de stoelen weg. En we eten een visje natuurlijk.

Dat is niet zo moeilijk, je haalt een lekkere filet, bijvoorbeeld kabeljauw of tarbot, of iets gewoner koolvis. Bij vis reken ik 150 gram per persoon, minstens. Even door de gekruide bloem halen en in de roomboter bakken en zacht garen.

Prachtig. Maar nu begint het pas.

Snipper een uitje, zet dat met wat boter op. Als het glazig begint te worden doe je er een glas witte wijn bij. Geen zoete wijn. Laat stevig inkoken. Van het vuur halen. Roer er wat mosterd, de crème fraîche, de room en het citroensap door. Misschien een beetje zout, misschien een beetje peper. Verwarm, maar niet meer laten koken. Inmiddels heb je aardappels gekookt en op het einde de mais uit blik meegekookt. Afgieten, en wat boter erbij en pureren. Heerlijk met een paar druppels groene tabasco. Heb je dan ook nog wat komkommer in plakjes gesneden en aangemaakt met een beetje lekkere kruidenazijn en wat peper en zout, dan zit je een feestmaal te eten. We klinken op de late zon met een Gerstebier van Jopen.

Nodig voor 2 personen

• 150 gr visfilet per persoon

• 3 eetl bloem aangemaakt

met zout en peper

• 2 eetl roomboter

• 1 klein uitje, gensipperd

• 1 glas witte wijn

• 1 eetl mosterd, Dijon

• 3 eetl crème fraîche

• 2 eetl room

• 4 aardappels

• 1 blikje mais

• 2 eetl boter voor de puree

• 5 druppels groene tabasco