Nieuws/Vrij

Extreme Caparo T1 Evolution heeft (flinke) prijs

Door Door Wouter Spanjaart | Autovisie

Als een standaard Caparo T1 niet extreeem genoeg is, kun je nu voor een forse meerprijs de T1 Evolution bestellen. Meer pk's, een stijvere carrosserie en optioneel volledig raceklaar.

1,1 miljoen euro

Een Caparo T1 is met een basisprijs van ruim 300.000 euro niet bepaald voordelig. Daarvoor krijg je een 575 pk sterke supercar met een gewicht van slechts 499 kg. Hij gaat in 2,5 seconden naar de 100 km/h en heeft een topsnelheid boven de 320 km/h. Toch moet de magnesium supercar het niet helemaal van zijn topsnelheid hebben, maar vooral van zijn wegligging. Bij 240 km/h levert hij volgens Caparo 875 kg aan downforce. Voor klanten waar dat allemaal niet genoeg voor is, is er een fikse meerprijs. Een T1 Evolution moet namelijk 1,1 miljoen euro kosten.

Caparo laat in een statement weten dat de styling nog niet wordt bekendgemaakt. "We begrijpen dat de T1 een hoop fans heeft, die graag meer willen weten over de auto. Maar, om onze klanten een one-of-a-kind ervaring te geven, onthullen we de styling en specificaties van de limited edition Evolution op dit moment alleen aan klanten."

Alles over de T1 Evolution lezen? Klik dan hier!