Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: TLG

Culinair

Recept: dumplings

14 JUL 2017

Gefrituurd of gestoomd en gevuld met vlees, vis of groenten. Chinese hapjes gaan er bij ons altijd in! Wil je zelf aan de slag? Misschien is dit dumplings-recept van onze Felix Wilbrink wel wat voor jou!

Benodigdheden:

200g varkensgehakt

400g Chinese kool

2 tl zeezout

1 tl gedroogde garnalen

5 el Chinese bieslook

1 el gehakte, verse gember

1/2 tl gemalen (witte) peper

2 el sesamolie

1 el lichte sojasaus

1 el Shaoxing rijstwijn

1 el olie

4 el water

Bereiding

Ik geef hier de vulling. Je kan de velletjes zelf maken maar handiger is het, zeker in het begin, om ze te kopen: jiaozi-velletjes heten ze. Die zijn al op maat. Schepje vulling er op, rand bevochtigen, dichtdrukken en in 7 minuten koken.

Week de gedroogde garnaaltjes een half uur in een scheut kokend water en hak fijn. Snijd de Chinese kool eerst in reepjes, dan in "blokjes". Leg deze kleine stukjes kool in een vergiet en vermeng met het zeezout. Knijp na een kwartiertje flink in de kool om die te kneuzen, wacht nog een kwartier en tegen die tijd kun je er flink wat vocht uit knijpen. Als je bang bent voor zout kun je de kool eerst even afspoelen. De kool ziet er nu uit of die geblancheerd is. Meng nu samen: het gehakt, de garnaaltjes, de uitgeknepen Chinese kool en de rest van de ingrediënten. Laat dit mengsel een half uur tot een dag marineren in de ijskast.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.7 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 527.72
+ / - +0.58%