Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
premium

Wijncolumn

Vooringenomen

09 SEP 2017 Pieter Nijdam

Demi-sec, halbtrocken, lieblich of feinherb: ik weet niet hoe het met u is, maar ik heb er niks mee. Geef mij maar droog tot beendroge witte wijn en heel af en toe zoet. Zo’n diepgelaagde ’edelrotte’ wijn is een welkome afwisseling van al dat droog, maar alles daartussenin vinden we vaak saai en flauw. Zeg maar vlees noch vis.

Tot zover mijn vooringenomenheid, want toen was er plots een feinherb die mijn smaakprofiel in één klap op losse schroeven zette. Met dank aan Weingut Dr. Hermann ben ik tot inkeer gekomen. Christian Hermann geldt als de rijzende ster van de Moezel met als specialiteit zoete riesling. Een beetje feinherb maakt hij ook. Gewoon
U kunt geen Premium artikel meer lezen
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%