Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: .

De Levensstijl Methode

Paddenstoelencurry met quinoa

18 MRT 2017

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: paddenstoelencurry met quinoa.

Foto: Mark Uyl

Met deze heerlijke curry kun je alle kanten op. Als je met 2-3 personen eet, kun je dit gerecht nog steeds voor 6 personen maken en twee dagen gebruiken. De overgebleven curry is ook de volgende dag lekker als lunch. Voor de afwisseling kun je de volgende dag, in plaats van quinoa, boekweit of volkoren rijst gebruiken.

6 personen – 30 min

Benodigdheden:

500 g quinoa

500 g paddenstoelen

250 verse doperwten

2 gele of groene paprika’s

4 tomaten

3 bosuien

2 uien

8 teentjes knoflook

1 chilipeper

2 cm gember

6 el olijfolie extra virgine

1 el garam masala kruiden

½ tl kurkuma

¼ tl kardemompoeder

versgemalen peper

Keltisch of Himalayazout

1 blik kokosmelk

200 ml kokend water

25 g verse peterselie

Bereiding:

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Boen de paddenstoelen schoon en snijd deze in stukken of plakken. Maak de paprika’s schoon en snijd deze in repen. Snijd de tomaten in blokjes.
  • Schil de uien en knoflook. Pers de knoflook uit. Snijd de uien in blokjes en de bosuien in ringen. Snijd de chilipeper en gember fijn.
  • Fruit de uien in een wokpan in de olie tot ze glazig zijn geworden. Voeg de knoflook, bosuien, chilipeper en gember toe en fruit deze mee. Voeg de garam masala, kurkuma en kardemompoeder toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Voeg de doperwten, tomaten, paprika en paddenstoelen toe aan de wok. Wok alles al roerend op een hoog vuur ongeveer 5 minuten. Roer de kokosmelk erdoor. Voeg het water en de peterselie toe. Breng aan de kook en laat het 5 minuten op een laag vuur sudderen.
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
26.3 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%