Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De Levensstijl Methode

Aspergesoep met dragon

15 APR 2017

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: aspergesoep met dragon.

Foto: Mark Uyl

30 min – 6 personen

Benodigdheden:

500 g groene asperges

200 g verse doperwten

1 grote ui, gesnipperd

1 sjalot, gesnipperd

800 ml groentebouillon

sojaroom

1 tl olijfolie

3 tl verse dragon + extra om te garneren

versgemalen zwarte peper

zeezout

Bereiding:

Fruit de ui en de sjalot in de olie. Voeg de helft van de bouillon toe.

Snijd de asperges in stukken van 3 á 4 cm. Bewaar een paar mooie stukken asperge als garnering. Doe de asperges, doperwten en dragon in de bouillon met uien. Laat de soep 20 minuten met het deksel op de pan zachtjes koken.

Pureer de soep en voeg de rest van de bouillon toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Garneer met de overgebleven asperges, dragon en een scheutje sojaroom.

Tips:

Deze soep kun je als maaltijdsoep nuttigen, bijvoorbeeld met zuurdesem volkoren speltbrood en salade erbij.

Als je de soep als voorgerecht neemt, kun je als hoofdgerecht kiezen tussen vis, kip, kalkoen of een vegetarisch gerecht. Kortom, deze soep kun je met alles combineren.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
7.7 °C
W2
Beurs AEX
AEX 512.19
+ / - +0.09%