Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

De Levensstijl Methode

Recept: kastanje-pompoenquiche

04 AUG 2017

Health coach Asja Tsachigova gelooft niet in diëten, maar is ervan overtuigd dat we ons dankzij de juiste voedingscombinaties beter kunnen voelen. Op de website van VRIJ deelt ze wekelijks een recept volgens haar Levensstijl Methode. Deze week: kastanje-pompoenquiche.

Foto: Mark Uyl

4 personen – 25 min + 40 min oventijd

Benodigdheden

6 volkoren bladerdeegvellen

½ (ongeveer 600 g) pompoen

1 pak (400 g) gekookte kastanjes

1 grote ui

2 tenen knoflook

1 kleine chilipeper

1 sjalot

150 g tofu

1 tl garam masala

½ tl kardemompoeder

½ tl paprikapoeder

100 ml amandelroom (cuisine)

80 ml groentebouillon

6 el olijfolie

versgemalen peper

Keltisch of Himalayazout

12 kleine trostomaatjes

8 basilicumblaadjes

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Maak de pompoen schoon en haal er de pitten uit. Snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm.
  • Schil de ui en snijd deze in halve ringen. Schil de knoflook en maak de chilipeper schoon. Hak beiden fijn.
  • Verwarm 4 el olijfolie in een wokpan of een grote koekenpan. Fruit er de ui glazig in. Voeg de knoflook en chilipeper toe en fruit ze even mee. Voeg de pompoenblokjes en de helft van de kastanjes toe. Roerbak alles ongeveer 7 minuten op een middelmatig vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schil de sjalot en snijd deze in stukken of blokken. Verwarm 2 el olijfolie in een andere koekenpan. Fruit de gesneden sjalot erin. Voeg de tweede helft van de kastanjes, garam masala, kardemompoeder en paprikapoeder toe. Roerbak alles ongeveer 2 minuten en breng op smaak met zout en peper. Pureer deze massa samen met de tofu, amandelroom en groentebouillon in de blender tot een romige crème.
  • Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat ze ontdooien. Vet een ronde bakvorm in met olijfolie. Beleg de vorm (de bodem en de zijkanten) met de ontdooide bladerdeegvellen. Smeer de helft van de kastanje-crème over de bodem. Schep er het pompoenmengsel op. Leg de rest van de kastanje-crème erop en strijk deze glad. Leg de trostomaatjes bovenop en druk ze een beetje in.
  • Plaats de vorm in de voorverwarmde oven en bak de quiche ongeveer 40 minuten.
  • Haal de quiche uit de oven en versier desgewenst met verse basilicumblaadjes.  
Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%