Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Capela dos Ossos, Faro
Capela dos Ossos, Faro
Foto: Wikimedia commons

Niet-romantische Valentijnsuitjes

05 FEB 2013

GEEN - Valentijnsdag leent zich bij uitstek voor romantische tripjes. Maar de dag van de liefde is niet bij iedereen favoriet. Voor de fervente Valentijn-hater hebben wij enkele plekken op een rijtje gezet waar de kans klein is dat u er op 14 februari wordt omringd door verliefde stelletjes.

Luxor

1. Het museum van de verbroken relaties in Zagreb, Kroatië
In dit museum in Zagreb worden spullen tentoongesteld afkomstig uit verbroken relaties. Wat ooit begon als een kunstproject van twee voormalige geliefden is uitgegroeid tot een vaste expositie waaruit blijkt dat bijna iedereen op een gegeven moment wel achterblijft met een souvenir van een ex-vriend of vriendin. Er zijn ongeveer honderd voorwerpen van anonieme donateurs uit de hele wereld uitgestald. De tentoongestelde objecten variëren van hilarisch tot hartverscheurend.
 

Foto: Museum of Broken Relationships


2. Bottenkapel in Faro en Cliff Richard’s wijngaard in Guia, Portugal

In Portugal zijn meerdere bottenkapellen te vinden, maar de Capela dos Ossos in Faro staat bekend als een van de mooiste. De kapel bij de kerk Igreja do Carmo bestaat uit schedels en botten van meer dan 1200 monniken. Verzet na het bezoekje aan de toch wat lugubere kapel uw zinnen in de wijngaard van eeuwige vrijgezel Cliff Richard in het nabijgelegen Guia.

3. Museum van de mummificatie in Luxor, Egypte
De relikwieën die hier worden tentoongesteld zorgen nou niet bepaald voor een romantische stemming dus de kans is groot dat u niet gestoord wordt door koppeltjes die hand in hand door het museum struinen. Egyptenaren verwijderden de hersenen van hun mummies maar lieten het hart intact omdat ze geloofden dat intelligentie in het hart zat en niet in het hoofd.  Naast instrumenten die werden gebruikt voor de mummificatie en opbergpotten voor de organen zijn er ook gemummificeerde dieren te zien, van krokodillen tot bavianen.

4. All-inclusive resorts, Tenerife 
Als u niet omringd wil worden door verliefde stelletjes, is de beste tactiek om een vakantie te boeken in een kindvriendelijk resort op een toegankelijke bestemming zoals Tenerife.  De kans is groot dat u hier vooral omgeven wordt door families met kinderen.  In de buurt van levendige plekken als Playa de Las America op het Spaanse eiland vliegen de dagen voorbij met uitstapjes als mountainbike trekkings en de beklimming van de vulkaan Mount Teide.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Luxor

Luxor, nu het nog kan

Ooit was Luxor een toeristische trekpleister en een geliefde dagtrip voor badgasten aan de Rode Zee. Maar door de onrust in het land blijven de toeristen weg. Wie een koningsgraf wil bezoeken moet niet te lang wachten, want over een paar jaar sta je misschien voor een dichte...

24.2 °C
N3
Beurs AEX
AEX 527.61
+ / - -0.08%