Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Europa-Park

Zwarte Woud

Pretvakantie Europa-Park

17 MRT 2015

Meer dan 100 miljoen mensen bezochten het dit jaar 40-jarige Europa-park, onlangs ook uitgeroepen tot beste attractiepark ter wereld. Reden voor een feestje.

Zwarte Woud

Foto: Europa-Park

Het gehele seizoen, van 28 maart tot en met 8 november, zijn er in het pretpark acties, evenementen en bijzondere attracties.

Zo zal 11 juli een groot 'Verjaardagsfeest' worden gehouden, waarbij het park tot middernacht geopend blijft. De parade krijgt nieuwe wagens en in de bioscoop komt een nieuwe 4D-film met Euromaus en zijn vriendjes. De uitzichttoren 'Eurotower' en de waterattractie 'Whale Adventures' krijgen een 'make-over' en parkbezoekers zullen vanaf 2015 met een loopband van parkeerplaats naar de hoofdingang worden gebracht.

Rust wordt druk

Op 12 juli 1975 startte Europa-Park in het Zuid-Duitse plaatsje Rust op het terrein van slot 'Balthasar' (1442) met een kinderboerderij en enkele attracties. Het eerste jaar brachten 250.000 mensen een bezoek aan het park. De bezoekcijfers vertonen ieder jaar een groei en in 2015 werd het record van 5 miljoen bezoekers per jaar gehaald. Europa-Rust Park is daarmee het best bezochte park in Duitsland en ook het op één na best bezochte park van Europa.

Michelin-ster

Europa-Park is opgebouwd met landenthema's. Gebouwen uit dertien Europese landen zijn er tot in detail nagebouwd en hier bevinden zich meer dan 100 attracties en shows. Het park is met de komst van hotelfaciliteiten inmiddels steeds meer onderdeel geworden van een korte vakantie of lang weekend. Ook de hotels zijn in landenthema's gebouwd. Het nieuwste hotel Bell Rock heeft met haar restaurant 'Ammolite' zelfs twee Michelinsterren in huis. Iets minder chique maar erg leuk met kinderen is het zogeheten Camp Resort, waar je kunt slapen in tipi-tenten, blokhutten en huifkarren.

 

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Zwarte Woud

Groene weelde in Zwarte Woud

Wie dol is op Duitsland, mag zich een bezoek aan het Zwarte Woud niet ontzeggen. Dat wordt al duidelijk zodra wij het gebied binnenrijden. De thermometer schiet omhoog en de natuur is adembenemend. Bij de (ooster)buren lijkt het gras inderdaad groener.

Spectaculaire autoroutes

Voor veel reizigers die met de auto op vakantie gaan is de route minstens zo belangrijk als de bestemming. Reiskrant heeft zes roadtrips op een rijtje gezet waarbij je gegarandeerd je ogen uitkijkt.

De eerste sleeplift stond in Duitsland

Vandaag de dag weet je als wintersporter niet beter of elk skigebied beschikt wel over een aantal skiliften, waarmee je bergop gesleept of gebracht wordt om af te kunnen dalen. Maar weinigen weten dat de eerste ski sleeplift ter wereld al in 1908 in Duitsland gerealiseerd...

Lees alle 7 reisreportages
21.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%