Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Ilha Grande
Ilha Grande
Foto: Expedia

Zuid-Amerika

10x verborgen bestemmingen in Zuid-Amerika

05 AUG 2016

Met de Olympische Spelen in Rio draait het de komende weken om deze stad, maar deze tien verborgen bestemmingen in Zuid-Amerika mag je niet missen! 

René Nieuwmans van Expedia.nl zegt hierover: “Veel Nederlanders trekken deze zomer naar Rio om onze atleten aan te moedigen, maar staan waarschijnlijk niet direct bij de mogelijkheid stil de omliggende landen en steden te verkennen. Dit terwijl Rio juist dé uitvalsbasis is om Zuid-Amerika verder te ontdekken. Met een overzicht van een aantal verborgen bestemmingen willen we reizigers inspireren met plekken die passen bij hun persoonlijke interesses. Tevens helpen we reizigers zo om nieuwe plekken te ontdekken en zo alles uit hun reis te halen, deze zomer of één volgende trip naar Zuid-Amerika.” Ilha Grande
Ilha Grande
Foto: Expedia

1. Ilha Grande, Brazilië

Op slechts twee uurtjes rijden en een korte boottocht vanaf Rio de Janeiro ligt Ilha Grande. Op dit ‘grote eiland’ (betekenis van de naam) kom je helemaal tot rust. Auto’s en andere voertuigen vind je er niet, ze zijn verboden. Wat je hier wel vindt? Kristalhelder water en eindeloze wandelroutes  

Paine Towers
Paine Towers
Foto: Expedia

2. Torres del Paine, Chili

In nationaal park Torres del Paine geniet je van het echte natuurschoon. Dit gebied in het zuiden van Chileens Patagonië biedt reizigers een enorme diversiteit aan landschappen, waar de aanwezige flora en fauna de bezoeker voortdurend zal verrassen.

Mendoza
Mendoza
Foto: Expedia

3. Mendoza, Argentinië

Wijnliefhebbers reizen af naar Mendoza, want hier in deze wijnstreek wordt de Malbec-wijn geproduceerd. Het is de moeite waard om deze streek te verkennen op de motor - net als in het beroemde boek The Motorcycle Diaries van Ernesto ‘Che’ Guevara - en te stoppen in de voorsteden en bij de verschillende wijngaarden.

Foto: creative commons

4. Farellones, Chili

Denk je aan Latijns-Amerika, dan denk je meestal niet meteen aan skiën. Hier in Farellones is het mogelijk. Dit nationaal park op slechts 1,5 uur van de hoofdstad Santiago, opent de skipistes van juni tot september. Even aan de zomerse hitte te ontsnappen en aan de bar te genieten van een heerlijk glas Chileense wijn met uitzicht op de witte sneeuw en een blauwe lucht.

Titicacameer
Titicacameer
Foto: Expedia

5. Titicacameer, Bolivia

Het Titicacameer, gelegen tussen Bolivia en Peru, is het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Het is de perfecte plek voor reizigers die houden van rijke natuur en ontspanning. Op slechts 30 minuten afstand met de boot vanaf het vissersdorp Yampupata ligt Isla de la Luna, waar je kunt genieten van een adembenemend uitzicht over het meer.

Nazca Lijnen
Nazca Lijnen
Foto: Expedia

6. Lijnen van Nazca, Peru

In het zuiden van Peru vinden reizigers mysterie en schoonheid in de Nazca-woestijn. De lijnen van Nazca - geogliefen in het woestijnzand die dateren uit de periode tussen 500 voor en 500 na Christus en voortkomen uit oude beschavingen - zijn vandaag de dag nog steeds te bewonderen in dit gebied, dankzij de droge omstandigheden.

Iquitos
Iquitos
Foto: Expedia

7. Iquitos, Peru

Peru heeft één van de meest uiteenlopende natuurgebieden vanwege zijn ligging tussen de Stille Oceaan, de Nazca-woestijn, het Andesgebergte en het Amazonegebied. De stad Iquitos is de perfecte plek om het regenwoud van de Amazone, vol dieren- en plantensoorten, te verkennen.

Bogota
Bogota
Foto: Expedia

8. Bogota, Colombia

De Colombiaanse hoofdstad is de op drie na hoogst gelegden stad in Zuid-Amerika. Even wennen dus aan de wat ijlere lucht. De Monserrate bergtop kan bereikt worden met een kabelbaan, waar reizigers kunnen genieten van vergezichten over de hele stad. Om je vooraf al onder te dompelen in de rijke cultuur is het de moeite waard om het boek ‘Honderd jaar eenzaamheid’ te lezen, een roman van de Colombiaanse Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez.

San Andres
San Andres
Foto: Expedia

9. San Andrés, Colombia

San Andrés is een Colombiaans eiland in de Caribische Zee dat door veel reizigers als ‘verborgen plek’ wordt aangemerkt. Het eiland is een perfecte plek om te gaan duiken of te ontspannen in de zee en te genieten van vers kokoswater. Vergeet niet om jezelf te verwennen met gerechten zoals gebakken bananen, plato paisa (Colombia’s nationale gerecht) of gebakken vis met yucca. Op het eiland is ook een prachtig Biosphere Reserve te vinden die beschermd is door UNESCO.


Jericoacoara
Jericoacoara
Foto: Expedia

10. Jericoacoara, Brazilië

Bezoek het vissersdorp Jericoacoara in Brazilië en proef hier het traditionele visgerecht Moqueca. De badplaats is een ware surfspot, maar ook een oase voor strandliefhebbers. Geniet van de bountystranden of verken de omgeving per paard met een lokale gids. 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.1 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%