Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Hollandse Hoogte / Sabine Joosten

‘Griekenland goedkoopste EU-vakantieland’

15 JUN 2017 Paul Eldering

Griekenland is het goedkoopste vakantieland. Van de vijf populairste landen voor Nederlanders betaal je daar het minste voor hotels en restaurants. Griekenland is 19% goedkoper dan gemiddeld in de Europese Unie. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers.

In Nederland zijn hotels en restaurants ruim 9% duurder dan gemiddeld in de EU. In Frankrijk is overnachten en uit eten gaan nog duurder dan in Nederland: 17% meer dan in de gehele EU. In Duitsland liggen de prijzen in hotels en restaurants iets lager dan in Nederland. Daarna volgen Italië, Spanje en Griekenland.

Wie echt goedkoop wil dineren en overnachten in Europa moet volgens deze Eurostatistieken naar Albanië gaan. Daar liggen de prijzen 60% onder het Europese gemiddelde. Zwitserland is het duurste Europese land. Daar kosten hotels en restaurants 67% meer dan gemiddeld.

Zwitserland het duurst

Frankrijk is relatief ook duur met voedingsmiddelen. De prijzen in de Franse supermarkt zijn 12% duurder dan het EU-gemiddelde. In Spanje betaal je van de top 5 het minst voor de dagelijkse boodschappen. Die zijn daar goedkoper dan in Nederland.

Voedingsmiddelen zijn in Nederland ook vrij voordelig, de prijzen lagen vorig jaar maar net boven het gemiddelde EU-prijspeil. Zwitserland is aan alle kanten het duurste land van Europa. Goedkope Europese landen zijn verder Macedonië en Turkije.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.9 °C
ZZO3
Beurs AEX
AEX 525.89
+ / - +0.62%