Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Rocky Mountaineer

Reizen

De mooiste treinreizen ter wereld

09 AUG 2017

Wat is er nou fijner dan in alle luxe en comfort te reizen door de meest prachtige landschappen? In de trein is dat mogelijk, maar dan bedoelen we natuurlijk niet de NS. We hebben de mooiste treinreizen op een rijtje gezet. Onze verslaggevers gaan met enkele van deze treinen mee en hun reisverhalen lees je de komende maanden in de VRIJ.

Al Andalús (Europa)

Spanje is een smeltkroes van oosterse en westerse culturen. Feniciërs, Romeinen, Arabieren en andere volkeren hebben in de loop der eeuwen een uniek cultuurlandschap gecreëerd. Deze treinreis brengt u naar de mooiste steden die allemaal op de Werelderfgoedlijst staan: Sevilla, Córdoba, Toledo, Ávila, León en Santiago de Compostela.

http://www.renfe.com/trenesturisticos/eng/alandalus.html

Foto: Al Andalus

Belmond Andean Explorer (Zuid-Amerika)

De nieuwe slaaptrein Belmond Andream Explorer biedt vier type luxe cabines waarin je kunt genieten van het ruige landschap van Peru en de Andes. Er kunnen 48 passagiers mee op de bijzondere twee- of driedaagse reis.

https://www.belmond.com/belmond-andean-explorer/

Belmond Andean Explorer
Belmond Andean Explorer
Foto: Hollandse Hoogte / PA Photos Ltd

Belmond Grand Hibernian (Europa)

Stap aan boord van de Belmond Grand Hibernian en geniet van een eigen compartiment, de gezellig bar en de overheerlijke maaltijden in de restaurantwagens. Elke dag brengt een nieuw avontuur met inspirerende bestemmingen in Ierland.

https://www.belmond.com/grand-hibernian-train/

Foto: Belmond Grand Hibernian
 

Glacier Express (Europa)

Deze reis duurt maar 7 uur, maar je gaat wel door 91 tunnels en over 291 spoorbruggen. Dankzij het glazen dak heb je extra mooi uitzicht over de sneeuw bedekte bergen en zomerse weiden.

https://www.glacierexpress.ch/en/

Glacier Express
Glacier Express
Foto: Hollandse Hoogte / Imago Stock & People GmbH
 

Golden Eagle Trans-Siberian Express (Azië)

De Trans-Siberië Express is de droom van elke treinliefhebber en tevens ‘s werelds langste aaneengesloten treintraject. De beroemde route is 9.000 kilometer lang en verbindt Moskou met Vladivostok aan de Japanse Zee en doorkruist daarbij Europees- en Aziatisch-Rusland. Je doorkruist daarbij maar liefst 7 tijdzones.

http://www.goldeneagleluxurytrains.com/

Foto: Golden Eagle Trans-Siberian Express
 

Maharaja’s Express (Azië)

Aan luxe ontbreekt het niet met de Maharaja’s Express van Delhi naar Mumbai. Afhankelijk van jouw wensen kun je drie tot zeven dagen over de reis doen met tussenstops op prachtige plaatsen als Agra (waar de Taj Mahal staat), Jaipur, Udaipur en Ranthambore.

https://www.maharajas-express-india.com/

Maharaja\'s Express
Maharaja's Express
Foto: Maharaja's Express

Rocky Mountaineer (Noord-Amerika)

Tijdens een tweedaagse reis van Vancouver naar Lake Louise reis je door de indrukwekkende Rocky Mountains met een overnachting in het plaatsje Kamloop. Aan boord heb je panoramisch uitzicht en chefskoks bereiden lekkere maaltijden.

https://www.rockymountaineer.com/

Rocky Mountaineer
Rocky Mountaineer
Foto: Stuart Forster/REX/Shutterstock

The Ghan (Oceanië)

Reis dwars door Australië heen met The Ghan. De trein doet er 54 uur over om de 2979 kilometer af te leggen van Darwin in het noorden naar het zuidelijke Adelaide. De trein is wellicht iets minder luxe, maar nog steeds erg comfortabel.

http://www.greatsouthernrail.com.au/trains/the-ghan

The Ghan
The Ghan
Foto: Great Southern Rail

The Pride of Africa (Afrika)

De trein is zo chique dat een stropdas verplicht is. Overdag dienen de gasten zich minimaal smart casual te kleden en in de avond geldt een formele dresscode. In je eigen suite heb je natuurlijk alle vrijheid om te dragen wat je wil. Maar laten we het Afrikaanse uitzicht niet vergeten.  

https://www.rovos.com/

The Pride of Africa
The Pride of Africa
Foto: Rovos Rail

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%