Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Westenschouwen is met uitzicht op de Oosterscheldekering en het werkeiland Neeltje Jans een van de uniekste Nederlandse stranden.
Westenschouwen is met uitzicht op de Oosterscheldekering en het werkeiland Neeltje Jans een van de uniekste Nederlandse stranden.

VRIJ langs de kust

Schitterend Zeeland

12 AUG 2017 Joop Duijs

Duinen, strand, zee... We bezoeken deze zomer de mooiste badplaatsen langs de Noordzee.

Zeeland is wereldberoemd om zijn Deltawerken waardoor niet alleen de zee is getemd, maar waardoor ook unieke watersport- en recreatiemogelijkheden zijn ontstaan. Natuurlijk staat bij ons, net als menigeen, nog het over de stormvloedkering razende Tourpeloton van 2015 op het netvlies, maar we willen het ook eens een keer vanaf het water beleven. In Burghsluis, een gehucht met niet meer dan een paar huizen en een haventje, schepen we daarom in op De Onrust.

Vanaf dit schip krijg je de Oosterscheldekering vanuit een heel ander perspectief te zien. Wat een machtig stuk Hollands Glorie is het in 1986 gereedgekomen waterbouwwerk toch! De sluizen, die sindsdien 26 keer vanwege samenvallen van westerstorm en springtij moesten worden gesloten, staan gewoon open waardoor de Oosterschelde een uniek, zilt natuurgebied is geworden waarvan allerlei dieren dankbaar gebruik maken.

Lees het hele verhaal dit weekend in magazine VRIJ of hier online (premium).

Zie ook: Speciale lezersreis: Zeeuwse zaligheid

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.5 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 523.71
+ / - -0.41%