Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Video

Skyfly voor durfals in Ischgl

11 AUG 2017 Frank van der Vleuten

Vanaf de berg in het Oostenrijkse Ischgl kun je naar beneden wandelen, fietsen of met de skilift. Echte waaghalzen nemen de Skyfly. In een tuigje, hangend aan een kabel 50 meter boven de grond. Onze Frank van der Vleuten durfde het aan. "Eerst dacht ik: waar ben ik aan begonnen?! Dan roetsj je met zo’n 85 km per uur naar beneden, heerlijk!"

Veel mensen kennen Ischgl als hun broekzak door de turbulente voor-, tussen- en après-ski. In de zomer is alles anders. Ischgl is dan vrijwel leeg. De drukke witte skipistes hebben plaatsgemaakt voor koeien die op groene hellingen staan te grazen. Dat betekent niet dat er niets is te doen. Er kan volop worden gemountainbiket en gefietst en vooral wandelaars komen aan hun trekken. Niet zo gek, want je hebt hier toegang tot de St. Jacobsweg.

In Europa vind je vele Jacobswegen. Enorm populaire pelgrimsroutes die allemaal naar dezelfde plek leiden: het graf van de apostel Jacobus in Santiago de Compostela in Spanje. Zover gaan wij echter niet, het moet wel leuk blijven... Dat blijft het, want elke zomer worden in Paznaun-Ischgl wandelen en lekker eten gecombineerd. En dan bedoel ik niet zomaar lekker!

Lees Franks verhaal dit weekend in magazine VRIJ of nu hier online (premium).

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.1 °C
WZW3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%