Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

VRIJ op Schiphol

Uit & Thuis

06 SEP 2017

Op Schiphol lopen dagelijks zo’n 200.000 passagiers rond. Waar gaan ze naartoe en waar komen ze vandaan? VRIJ vraagt naar hun bestemming.

Shoppen en cultuur in Milaan

 

’Lieke is net klaar met haar studie en dit is mijn cadeau: met z’n tweeën op pad. Toevallig zijn we eerder dit jaar ook al samen een weekje naar Tenerife geweest, als een soort winterbreak. Dat was eigenlijk de eerste keer dat we met z’n tweetjes op vakantie gingen. Nu hadden we behoefte aan een zomeruitstapje.

Ik heb verder een zoon en bonusdochters: de kinderen van mijn vriend. Met z’n allen een vakantie plannen is best lastig. Daarom hebben Lieke en ik voor een stedentrip gekozen.

Zij is hier vorig jaar al geweest, dus ze kent Milaan een beetje. Voor mij is het de eerste keer. Volgens Lieke kun je er veel lopend doen en zien, omdat de stad niet ontzettend groot is. We zijn van plan om de hop on, hop off-bus te nemen zodat we langs de belangrijkste bezienswaardigheden komen: de Duomo met de Galleria Vittorio Emanuele, de grachten van Navigli, de Bosco Verticale en het kasteel Castello Sforzesco.

Een museumbezoek sluiten we niet uit. En natuurlijk shoppen, want het is uitverkoop.

We hebben bewust gekozen voor een hotel buiten het centrum; wat meer ruimte en er is een zwembad bij.

Het schijnt flink warm te worden, dus dat komt goed van pas! Lekker relaxen.”

Wie: Erna Leckie (61) en Lieke Bremer (24)

Naar: Milaan

Accommodatie: hotel Ramada Plaza Milano

Tijd: vier nachten

Reden: moeder-dochteruitje.

Sri Lanka mooie smeltkroes

 

’We waren dispuutgenoten in Leiden, zijn huisgenoten geweest en zijn vrienden gebleven. Met het dispuut zijn we veel op reis geweest, maar dit was de eerste vakantie met z’n tweeën. We werken allebei alweer een tijdje, dus we hadden ook het geld om wat langer en verder weg te gaan.

Dat we naar Sri Lanka zouden gaan, werd met één belletje beslist. We hadden niets geboekt, alleen een AirBnB voor de eerste nacht.

We hebben overal gebivakkeerd: in hostels, maar ook in luxe resorts. Soms betaalden we 9 euro voor twee nachten voor twee personen voor een hotel met min 3 sterren, waar we dan wél het lekkerste eten kregen! We reisden per bus of trein, op basis van intuïtie en een globaal plan.

Het land is een mooie smeltkroes van geloven en datzelfde geldt voor de natuur: woestijn, jungle, regenwoud, bergen en strand. Bovendien hoort Sri Lanka bij onze geschiedenis; het is 200 jaar een vestigingskolonie van Nederland geweest en dat zie je terug in bijvoorbeeld de Nederlandse forten. We zijn ook in tsunamigebied geweest, wat behoorlijke indruk maakte.

Je merkt dat het een arm land is; mensen hebben niet veel, maar ze zijn heel vrolijk, open en behulpzaam.”

Wie: Niek Schoones (29), Utrecht en Bram Sluman (25), Den Haag

Terug uit: Sri Lanka

Accommodatie: AirBnB, hostels, hotels

Tijd: vier weken

Reden: vriendentrip.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!