Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Gezonder vliegen met FlyFit

18 MEI 2012

GEEN - Vliegen lijkt ontspannend, maar stilzitten in een vliegtuig is een behoorlijke aanslag op je lichaam. Goede voeding wordt dan ineens nóg belangrijker. Het Nederlandse bedrijf Vitalit Laboratories Int. speelt in op deze behoefte en biedt tijdens korte en lange afstands vluchten dranken, repen en supplementen aan om vliegen gezonder te maken.

`Er zit jaren onderzoek in FlyFit.` De broers Max en Boudewijn van Eeghen
'Er zit jaren onderzoek in FlyFit.' De broers Max en Boudewijn van Eeghen
Foto: Marijn Scheeres

Oprichters Eric Veeneman en de broers Max en Boudewijn van Eeghen waren doodop na een lange vliegreis naar Australië. „De drankjes en snacks in het vliegtuig zijn lekker, maar zorgen niet bepaald voor een boost voor je weerstand", vertelt Boudewijn. aan de Reiskrant De drie ondernemers besloten zelf een alternatief aan te bieden.

Zo ontstonden de FlyFit producten: dranken, repen en poeders tegen vermoeidheid, uitdroging en andere negatieve effecten van vliegen. En dat zonder toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Vitalit Laboratories Int. zet deze natuurlijke producten op de markt zonder toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Het meest opvallende product uit de FlyFit-lijn is het drankje FlyFit Flow wat is ontwikkeld samen met DSM, wereldleider in gezonde voedingsingrediënten. Deze drank bevat een ingrediënt dat wetenschappelijk bewezen de bloedsomloop bevordert. „En dat is belangrijk bij vliegreizen langer dan twee uur, waar je lang stilzit”, legt Van Eeghen uit. „Uitdroging, de lage druk en weinig beweging in het vliegtuig maken vliegen vermoeiend voor het lichaam. Dit heeft onder andere negatieve gevolgen voor de bloedcirculatie en kan soms zelfs trombose veroorzaken. FlyFit Flow zorgt voor een betere bloedsomloop en de repen voor extra nuttige voedingswaarde.”

De drankjes, poeders en repen worden al op vluchten van verschillende maatschappijen aangeboden, waaronder Air Berlin en Virgin. Mensen vliegen steeds vaker en juist daarom is het belangrijk dat je goed aan je gezondheid denkt”, meent Van Eeghen. “En er zijn verschillende smaken, die de drankjes en repen voor alle vliegreizigers niet alleen gezond, maar ook gewoon lekker maken.”

Meer info over de producten: facebook.com/FlyFitHealth

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%