Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

's Werelds gevaarlijkste wandelpad

10 OKT 2011

GEEN - Het is, letterlijk en figuurlijk, een adembenemende 'wandelroute': de 110 jaar oude El Caminito Del Rey in Zuid-Spanje. Steeds meer avonturiers wagen zich op de wankele, afbrokkelende richeltjes voordat de route een ingrijpende renovatie ondergaat.

El Caminito Del Rey, ook wel the King's Pathway genoemd, werd aangelegd in 1905 voor arbeiders van de omliggende waterkrachtcentrales. Nadat twee wandelaars in 2000 naar beneden waren gevallen, werd het pad gesloten voor het publiek. Sindsdien geldt de in steeds slechtere staat verkerende route als één van de gevaarlijkste ter wereld.


Adrenaline junkies

Er liggen plannen klaar voor een grootscheepse renovatie van het traject, om in de toekomst meer toeristen aan te trekken. Waarschijnlijk wordt volgend jaar een begin gemaakt met de werkzaamheden.

Avonturiers willen de renovatie echter voorzijn en stromen in steeds grotere getale toe om de gok te wagen. Enkele bedrijfjes bieden onofficiële tours aan voor adrenaline junkies die de tocht - al dan niet vastgeketend aan een veiligheidskabel - willen voltooien.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.9 °C
O3
Beurs AEX
AEX 518.97
+ / - -0.32%