Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Aangepaste stacaravans voor gehandicapten

16 JUN 2009

Mensen met een verminderde mobiliteit kunnen nu ook via reisorganisatie Easycamp op campingvakantie in Italië en Frankrijk. Op verschillende campings worden daar stacaravans en chalets aangeboden die speciaal zijn aangepast voor rolstoelgebruikers.

Campings die de speciale voorzieningen bieden zijn San Francesco aan het Italiaanse Gardameer, Union Lido aan de Adriatische kust, Domaine des Charmilles in het Franse Charente-Martime, camping Domaine de Massereau vlakbij de Franse zuidkust en Camp de Florence in de Franse regio Gers.

Niet alleen is de toegang tot en het interieur van de stacaravan of chalet aangepast voor rolstoelgebruikers, tevens zijn op de camping vaak ook andere rolstoelvriendelijke toepassingen, waaronder schuifdeuren, een lift in het zwembad, gelijkvloerse campingwinkels of toegankelijk via een hellingbaan, kranen zonder drukknoppen, deurdrangers die niet zwaar zijn afgesteld, telefoon geplaatst op lage hoogte, bredere deuropeningen en meer.

De betreffende stacaravans en chalets zijn alleen op aanvraag te boeken. Nadere informatie: 033 – 422 04 70, www.easycamp.nl.

Vakantie aan het Gardameer

Easycamp biedt op camping San Francesco drie gloednieuwe stacaravans voor mindervaliden aan. De toegang tot de stacaravan loopt via een geleidelijk oplopende helling en uiteraard zijn douche, toilet en keuken aangepast. De ruimte in de douche is minimaal 2.15 m bij 2.15m. Ook de hoogte van de tafels is lager.  In het algemene sanitaire blok op de camping zijn er aanpassingen getroffen voor gehandicapten. Zo is een douchezitje – opklapbaar of verrijdbaar – van ongeveer 48 centimeter hoog en zijn de kranen makkelijk te bedienen dus voor gehandicapten geen vervelende drukknoppen.

Glutenvrije producten

Ook vakantiegangers die een glutenintolerantie hebben, zijn bij camping San Francesco aan het goede adres. De campingwinkel verkoopt glutenvrije etenswaren. Ruim 10.000 mensen in Nederland hebben een allergie voor gluten, een eiwit dat in veel graanproducten voorkomt.

Zwembad met liftje

Ook camping Union Lido aan de kust van Cavallino in Italië heeft uitstekende faciliteiten: er zijn vier compleet aangepaste stacaravans. Tevens zijn de paden op de camping en het pad naar het strand uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Het zwembad hier is eveneens voorzien van een liftje.

Ook strand rolstoeltoegankelijk

Op de Franse campings Domaine de Massereau in Sommières en Domaine des Charmilles in St. Laurent-de-la-Prée is een aangepaste chalet beschikbaar. Wat de tweede betreft zijn ook de bar, receptie en de toiletten rolstoelvriendelijk en kan tevens het strand goed bereikt worden. Het zwembad beschikt over een lift. Camping Camp de Florence in La Romieu heeft een aangepaste stacaravan en daarnaast ook de gebruikelijke overige voorzieningen. Het zwembad beschikt niet over een takelliftje maar heeft een langzaam aflopende bodem: een plastic rolstoel is hiervoor beschikbaar.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.9 °C
W3
Beurs AEX
AEX 527.97
+ / - -0.09%