Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Tolkosten berekenen

21 AUG 2009

Een reis op de Europese autowegen brengt vaak onverwacht hoge kosten met zich. Elke regio heeft zo zijn eigen tolbeleid. Op routenet.nl kun je van tevoren berekenen wat een autoreis kost.

Foto: LINDEN, RUUD VAN DER
Foto: bloomberg

Naast het berekenen van de tolkosten wordt ook de afstand, reisduur en de brandstofkosten weergegeven. Met behulp van deze nieuwe tool kunnen gebruikers van te voren precies berekenen wat de kosten zijn van een reis met de auto door Europa.

Bij het berekenen van de tolkosten wordt precies uitgesplitst wat men moet betalen op welke snelweg en voor hoeveel kilometers men betaalt per land. Het berekenen van de tolkosten is niet alleen interessant voor consumenten, maar biedt ook de mogelijkheid voor ondernemingen om vooraf de kosten voor internationale autoreizen beter in kaart te brengen.

Sebastiaan Raaphorst, directeur bij Locatienet: “Voordat je op reis gaat is het handig om alle kosten op een rij te hebben. Tot heden kon hier alleen een schatting van gemaakt worden. Met het berekenen van de tolkosten op Routenet zijn alle kosten nu inzichtelijk.”

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.9 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%