Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Plaszak nu ook in vliegtuig?

12 OKT 2011

GEEN - Plaszakkenfabrikant TravelJohn heeft er binnenkort misschien een grote klant bij. In een poging kosten te besparen, heeft Ryanair voorgesteld toiletten uit het vliegtuig te verwijderen en te vervangen door extra passagiersstoelen. De prijsvechter, berucht om zijn controversiële besparingsmaatregelen, zeg de ticketprijs hierdoor met vijf procent te kunnen verlagen.

In de Boeing 737-800 toestellen waar Ryanair mee vliegt, bevinden zich drie toiletten en is plek voor 189 passagiers. Als de plannen doorgaan, zouden 195 mensen (inclusief crew) het met één toilet moeten doen.Misselijk

Belangenorganisatie Abta heeft al verontrust gereageerd: "We weten allemaal hoe ongemakkelijk het kan zijn als iemand misselijk is en het toilet minutenlang bezet houdt. Deze maatregel zou weleens te ver kunnen gaan", aldus een woordvoerder.

Wettelijk zijn luchtvaartmaatschappijen echter niets verplicht. "We proberen Boeing zover te krijgen een vliegtuig te bouwen met zes extra stoelen, in het bijzonder voor de korteafstandsvluchten", aldus Ryanair topman O'Leary. "We gebruiken de drie toiletten toch zelden allemaal."

In een reactie laat Boeing weten verzoeken van klanten altijd serieus te nemen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
14.2 °C
Z2
Beurs AEX
AEX 526.29
+ / - +0.39%