Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
premium
Foto: Cathay Pacific

Geen glimlach meer van stewardessen Cathay Pacific

12 DEC 2012

Passagiers van Cathay Pacific moeten in februari niet raar opkijken als hun hapje en drankje niet wordt geserveerd. Ook moeten de reizigers niet rekenen op de vertrouwde glimlach van stewards en stewardessen.

Het cabinepersoneel is boos op Cathay vanwege een - in hun ogen - te laag loonaanbod, schrijft Luchtvaartnieuws.nl.

De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong wil voor 2013 niet verder gaan dan een loonsverhoging van twee procent. Het cabinepersoneel eist een stijging van vijf procent, net als in 2012.

Een conflict tussen personeel en werkgever over geen of te weinig salarisverhoging is, ook in de luchtvaart, een bekend fenomeen. De vakbond van het cabinepersoneel van Cathay geeft er wel een opvallende draai aan.

Geen pinda's!

Volgens vakbondsleider Tsang Kwok-fung krijgen passagiers mogelijk te maken met een uitgeklede dienstverlening. "We willen niet dat vluchten worden geannuleerd, maar het kan zijn dat we wel voor kleine vertragingen gaan zorgen. Ook overwegen we om aan boord geen vijfsterren product aan te bieden."

Ook kan de actie er volgens Tsang kan in de praktijk op neerkomen dat reizigers hun pinda's en alcoholische versnapering moeten missen, of misschien zelfs de hele maaltijd.

Bovendien houdt het personeel mogelijk de glimlach op zak. Het cabinepersoneel heeft zich in een stemming achter een staking geschaard. Die zal op zijn vroegst pas plaatsvinden in februari, als het Chinese nieuwjaar wordt gevierd.

Vaker Premium artikelen lezen?
Registreer en lees elke maand
15 Premium artikelen gratis!
Vaker Premium artikelen lezen?
Dit is het laatste gratis Premium artikel dat u kunt lezen. Tijd voor een abonnement?
10.1 °C
ZZW4
Beurs AEX
AEX 469.22
+ / - +0.55%