Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

Smeerboel

02 FEB 2013

GEEN - Niets is viezer dan op vakantie in andermans vuil te moeten zitten. Hotelkamers en appartementen zijn vaak te smerig om aan te pakken. Vooral bij goedkope reisjes, maar dat is geen excuus.

Ook vakantieparken worden aan de schandpaal genageld. De Consumentenbond haalt na onderzoek fel uit. De geliefde huisjes blijken één grote smeerboel. Terwijl schoonmaakkosten van wel 55 euro extra op de rekening staan.

De bond is zich rot geschrokken. Schimmels, bakken stof en zand, spinrag, dode insecten, kruimels en afval, plakmeubels, vieze vlekken in beddengoed en gele spetters op het toilet. Het aanrecht heeft soms meer bacteriën dan de WC-bril. Gètver!

Besparen op schoonmakers is de belangrijkste oorzaak. Die worden onderbetaald en krijgen te weinig tijd om de boel grondig te reinigen na vertrek van gasten, die ook niet zo proper op vakantie leven* Controle is er nauwelijks.

Foto: Eigen foto

Ik raad vakantiegangers aan om gelijk bij de receptie van hotel of bungalowpark te klagen als er een luchtje aan de accommodatie zit. Eis dat er opnieuw wordt schoongemaakt.

Blijft het een onfrisse bedoening, neem dan foto*s als bewijs en stap naar de Geschillencommissie Reizen of Recreatie om een fors deel van de reissom of huurprijs terug te vorderen.

Center Parcs zegt het nu goed te hebben geregeld. Die besteedt de schoonmaak niet meer uit, maar laat het doen door eigen personeel. Alle kosten zijn inbegrepen. Aparte medewerkers, vlinders genoemd, checken het resultaat.

En zo hoort dat ook. Maar mijn smetvrees, opgelopen in overvolle vliegtuigen en vervuilde zwembaden, is door deze ellende weer danig opgespeeld.

p.eldering@telegraaf.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.2 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%