Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Budelli
Budelli
Foto: Wikimedia Commons

Italiaans paradijsje te koop

04 FEB 2013

GEEN - Geld over? Voor drie miljoen euro ben je eigenaar van het Italiaanse paradijselijke eiland Budelli. Het ligt verscholen voor de kust van Sardinië, omringd door azuurblauw water en schitterende stranden.

Drie miljoen euro is natuurlijk een megabedrag voor het gros van ons. Toch blijkt het eiland te koop te staan voor een extreem lage prijs. De eigenaars uit Milaan zin failliet en hebben snel geld nodig, zo melden The Daily Mail en Bild.

Deze parel is voor de hoogste bieder, maar de Italiaanse overheid heeft wel het verkooprecht. De Italianen zien het eiland echter liever niet in buitenlandse handen vallen. Maar omdat de staatskas zowat leeg is, is de kans klein dat de overheid enorm zal dwarsliggen.

 

 

 

Spiaggia Rosa.
Spiaggia Rosa.
Foto: Wikimedia Commons

 

Het eiland ligt 16 km voor de kust van Sardinië en bestrijkt 1,7 km². Het mooiste strand staat bekend als Spiaggia Rosa omdat het zand een lichtroze kleur heeft afkomstig van microscopisch kleine deeltjes koraal en schelpen.

Het eiland vormde in 1960 het decor voor de film 'Deserto Rosso' (rode woestijn) met Richard Harris en Monica Vitta in de hoofdrol.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.0 °C
ONO2
Beurs AEX
AEX 529.23
+ / - +0.27%