Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Europese treinreiziger ziet ze vliegen

26 FEB 2013 Paul Eldering

GEEN - In 2020 schuiven Europese vlieg- en treinreizen naadloos in elkaar. Passagiers hebben dan aan een kaartje voldoende om met trein en vliegtuig te reizen.

Foto: ANP

 Ook komt er meer concurrentie, waardoor de tarieven omlaag zullen gaan. Dat blijkt uit een Europese studie van ict-expert Amadeus, waarvan de resultaten vandaag bekend worden gemaakt. De EU beoogt volgens het onderzoek een efficiënt en vrij trans-Europees vlieg- en spoornetwerk, waarbij veel meer luchthavens tevens knooppunten voor de snelle treinen worden.

„Toenemende opstoppingen in de lucht maken de bundeling met het spoor ook noodzakelijk”, aldus het Amadeus-rapport.Het aantal Europese luchthavens dat zowel vervoer met vliegtuig als trein aanbiedt, zal stijgen van 14 naar 37%, is de prognose.

Openstellen

„Meer samenwerking tussen aanbieders is daarbij onvermijdelijk. Het aandeel van het Europese hogesnelheidsspoor in het internationale Europese vervoer zal daardoor groeien van 28 naar 34%”, stelt Amadeus.

Directeur Thomas Drexler denkt dat het openstellen van het Europese trein- en luchtvervoer te vergelijken valt met enorme revolutie die na de deregulering in de Europese telecomindustrie ontstond. Drexler voorziet straks een betere manier om online combitickets te kopen via internet en mobiele telefoons.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
17.9 °C
ONO3
Beurs AEX
AEX 528.71
+ / - +0.18%