Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Eigen foto

 Vakantie maakt dik

30 AUG 2013

GEEN - De één houdt áltijd rekening met de lijn, ook tijdens de vakantie, maar de ander gooit in deze periode juist even alle 'regels' overboord. Uit onderzoek van MWM2 in opdracht van Atkins blijkt in ieder geval dat maar liefst vier op de tien Nederlandse vakantiegangers in gewicht aankomt.

De voornaamste redenen zijn logischerwijs: meer én ongezonder eten. Negenenzestig procent neemt twee tot drie extra vakantiekilo's mee naar huis. Mannen en vrouwen komen overigens gemiddeld evenveel aan. Ongeveer vijftig procent neemt twee kilo mee naar huis en negentien procent één kilo.

Erica Slof, Atkins-diëtiste weet: ,,Als je op vakantie bent, wil je natuurlijk genieten van de lokale gerechten, een stokbroodje, een cocktail of een ijsje. Heel begrijpelijk; het is vakantie. Maar dat betekent ook dat je sneller aankomt, zeker als je meer gaat ontspannen dan inspannen. Dit is niet voor iedereen een probleem, maar het feit is wel dat meer dan de helft van de Nederlanders al te dik is en steeds zwaarder wordt. Daarbij is het niet voor iedereen even eenvoudig om daar wat aan te doen. Uit ervaring weet ik dat een laagkoolhydraat dieet goed kan helpen bij het verliezen van je vakantiekilo's."

Let jij op je gewicht tijdens je vakantie? Zo ja, op welke manier doe je dat?

 

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.6 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.39
+ / - -0.21%