Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Zit je koffer er wel of niet bij. Het blijft altijd spannend bij de bagage belt...
Zit je koffer er wel of niet bij. Het blijft altijd spannend bij de bagage belt...
Foto: Jos Schuurman

Nooit meer een verdwenen koffer

15 MEI 2014

GEEN - Het is een nachtmerrie voor vele reizigers: eindelijk aankomen op plaats van bestemming en dan je koffers kwijt zijn. Lekker begin van je vakantie. Om vakantievierders de rompslomp daaromheen te besparen laat vliegtuigmaatschappij Air France-KLM nu een kofferlabel ontwikkelen met daarin de technologie waarmee je via GPS en Bluetooth de locatie van je tas kunt achterhalen.

Dit betekent dat je bagage meteen kan worden gelokaliseerd en dat verloren koffers tot het verleden behoren.

De labels helpen ook voorkomen dat mede-passagiers de verkeerde koffer meenemen of zelfs doelbewust stelen terwijl jij nog in de rij staat bij de paspoortcontrole.

December

Als alles loopt volgens plan, zullen de labels in december worden getest door een kleine groep passagiers. Mocht het werken, dan zullen ze voor iedereen verkrijgbaar zijn, dus ook voor passagiers die met andere maatschappijen vliegen.

Er worden twee soorten labels ontworpen. De 'eTag' is een zichtbaar label die aan de buitenkant van je koffer wordt bevestigd en die werkt via Bluetooth.

Smartphone

De 'eTrack' wordt binnen in je koffer geplaatst en werkt via GPS en Bluetooth. Passagiers kunnen via hun smartphone hun kwijtgeraakte koffer traceren.

Air France-KLM is niet het enige bedrijf dat zich stort op dit ontwerp. Tassen- en kofferfabrikant Samsonite werkt eveneens aan een 'Track & Trace' reeks, waarbij passagiers via elektronica op de hoogte blijven van waar hun bagage zich bevindt.

Bron: Daily Mail

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ZO2
Beurs AEX
AEX 528.47
+ / - -0.04%