Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: LNP

Strengere veiligheidscontroles zorgen voor verwarring

15 JUL 2014

GEEN - Het verbod op vliegen met lege elektronische apparaten in je handbagage zorgt bij reizigers voor onduidelijkheid. Uit een onderzoek blijkt dat bijna de helft van de reizigers vragen heeft over de nieuwe regel die geldt voor vluchten van en naar de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Boekingssite Cheapflights vroeg ruim 1200 Britten en Amerikanen naar de strengere veiligheidscontroles. Slechts 39,5 procent van hen bleek op de hoogte van de nieuwe regel. 47 procent gaf aan dat het hen niet helemaal duidelijk is wat de nieuwe maatregel nou precies inhoudt.

Van de mensen die op de hoogte waren van de extra controles blijkt het meer dan de helft een extra gevoel van veiligheid te geven.

De maatregel, die geldt voor alle elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera's, e-readers, kleine spelcomputers en MP3-spelers, is in het leven geroepen omdat terroristen bommen zouden kunnen maken van de lege apparaten.

20 procent van de ondervraagden ergert zich zó aan de steeds strengere veiligheidscontroles op luchthavens dat ze overwegen om niet meer in een vliegtuig te stappen.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%