Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Peter Schoonen

D-reizen in problemen

07 OKT 2014 Paul Eldering

GEEN - Reisbureauketen D-reizen verkeert in zwaar weer. De organisatie duikt dit jaar diep in de rode cijfers en moet noodgedwongen tientallen winkels sluiten. Topman Will van den Hoogen heeft dat aan De Telegraaf bevestigd.

Foto: D-reizen

Volgens hem heeft de tegenwind te maken met de malaise in de reiswereld, waar naar verwachting bijna de helft van de circa 1200 overgebleven Nederlandse reiswinkels komende jaren zal verdwijnen door de opmars van internet. Ooit waren het meer dan 2500.

„Wij hebben daarnaast forse reorganisatiekosten door de fusie van D-reizen met VakantieXperts en de Thomas Cook Travelshops. De nieuwe, Duitse organisatie wordt per 1 januari 2015 voortgezet als de DRT Groep.”

Van den Hoogen: „Die kosten willen we dit jaar afschrijven en dat levert verlies op. Alle bonussen voor het winkelpersoneel, ruim duizend medewerkers, zijn ingetrokken.” „Volgend jaar moeten we orde op zaken stellen om gezond de toekomst in te kunnen gaan.”

Een sanering van het aantal reiswinkels van D-reizen en VakantieXperts is volgens hem onontkoombaar. Dat gaat mogelijk een paar honderd banen kosten.

„Ook wij doen veel meer aan online verkoop, waarbij we willen samenwerken met grote internetspelers als Expedia.”

Van den Hoogen kondigt aan verliesgevende reiswinkels zonder pardon te sluiten. „We hebben er nu samen met de partners een kleine 500 in Nederland. Over drie jaar denk ik dat daar nog 350 van zijn overgebleven die geld verdienen. Daar heb ik vrede mee, zolang we ongeveer de helft van de Nederlandse reisbureaus in handen hebben.”

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
18.5 °C
W4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%