Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Het mooie Utrecht
Het mooie Utrecht
Foto: Thinkstock

Tips

Zo haal je het maximale uit Utrecht

16 DEC 2015

In het hartsie van het land vind je een stad die qua sfeer weinig onder doet voor Amsterdam, maar een net wat intiemere uitstraling heeft. Niet gek dat Utrecht een populair toevluchtsoord is voor studenten en young creatives! Met het onderstaande programma weet je zeker dat je het maximale uit je bezoek aan de Domstad haalt.

Utrecht

11.00 uur - Design op de Schoutenstraat

Om het dagje Utrecht goed te beginnen loop je vanaf de Dom allereerst naar de Schoutenstraat. Hier vind je twee hippe designwinkels die de moeite waard om even binnen te lopen. Gurus Gallery is de eerste, waar je modeartikelen vindt van designers uit de hele wereld. Bezoek hierna Bern. Niet de stad, want je moet vooral in Utrecht blijven! Bern is een winkel met een prachtige collectie merkkleding en schoenen.

12.00 uur - Mediterraans genieten bij Bigoli

Is het al lunchtijd? Je hoeft hiervoor gelukkig nog niet de Schoutenstraat te verlaten. Bij de culinaire hotspot Bigoli geniet je van Mediterrane sandwiches, kaas, huisgemaakte salades, lasagna, pesto en allerlei soorten salami en ham. Niet alleen is het eten hier lekker, de inrichting is ook erg gezellig. Soms kan het erg druk zijn, dus wanneer je niet per se hoeft te zitten kun je ook een broodje meenemen! Eet je buik hier goed rond, want er staat nog genoeg op het programma.

14.00 uur - Vintage Voorstraat

Hou je van vintage kleding, dan moet je in de Voorstraat zijn! Begin bij Sussies, waar je allerlei vintage modeartikelen kunt vinden uit de jaren '30 tot de jaren ’80. Hervat vervolgens je weg naar Puha, waar kleding en accessoires worden verkocht van zo’n 50 lokale designers! Inmiddels in een nostalgische bui beland? Sluit dan af met een bezoek aan Plato, waar je kunt struinen door zowel nieuwe als tweedehands cd’s en lp’s.

18.00 uur - Diner met muziek bij Stathe

Langzamerhand begint het bruisende nachtleven van Utrecht op gang te komen, maar je moet natuurlijk nog wel een goede bodem leggen. Om alvast in de sfeer te komen, maar tegelijk ook je honger te stillen, ben je bij Stathe op het juiste adres. Je kunt hier onder andere kiezen uit heerlijke (bio)vlees-, vis- en vegaplateau’s. Ondertussen wordt er geregeld muziek verzorgd, wat zorgt voor een gezellige sfeer. Je vindt Stathe op Rozenstraat 15.

21.00 uur - Kafé België

Twintig verschillende tapbieren, een ruime keuze bier uit fles en een gezellige sfeer. De bourgondische atmosfeer van onze Zuiderburen is goed merkbaar bij Kafé België, dat gevestigd zit aan de Oudegracht. Dit café is tot laat open, dus je kunt hier uitstekend je dag in Utrecht afsluiten met lekkere speciaalbiertjes. Of je gaat, als je nog energie hebt, het nachtleven van Utrecht verder ontdekken. Loop gewoon eens rond bij de Neude, Janskerkhof en de Nobelstraat. Je vindt hier talloze bars, clubs en kroegen!

Bron: CityZapper.nl

Utrecht heeft naast deze plekjes nog veel meer te bieden, dus waarom maak je er geen weekendje weg van? Leuke ho(s)tels waar je uitgerust de stad verder kan ontdekken zijn Mary K, Strowis Hostel en Badhu! Wat is jouw favoriete plekje in Utrecht?

Foto: Jurjen Drenth

Utrecht mooiste grachtendstad

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Utrecht

Hoeveel treden?

Toerisme Utrecht organiseert speciaal voor kinderen (4 tot en met 10 jaar) in de vakantie een aantal rondleidingen in de bekendste toren van Utrecht.

Blue beauty

Dit jaar staan namelijk de Zuid-Amerikaanse vlindersoorten in het zonnetje, en daar hoort de felblauwe morpho ook bij. Buiten deze blauwe vlinder fladderen ook de elegante passiebloemvlinders in verschillende soorten voorbij.

Culturele nieuwjaarsduik

Utrecht zal dit jaar voor het eerst op zondag 9 januari om 13.00 uur een Nieuwjaarsduik houden. In tweeërlei opzicht: een letterlijke in het Merwedekanaal en een figuurlijke door tegelijkertijd een duik in de cultuur te nemen in het kader van de Culturele Zondagen.

Lees alle 9 reisreportages
17.1 °C
ZZO2
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%