Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Visitlondon.com

Onderzoek

Londen favoriet met oud en nieuw

28 DEC 2015

Sommige mensen strepen elk jaar een andere nieuwjaarsbestemming van hun bucketlist, maar toch zijn altijd een aantal specifieke steden favoriet. Vooral Europese hoofdsteden zijn populair. Trivago zet de populairste hotelbestemmingen voor dit jaar op een rijtje.

Londen - Heathrow

De populairste bestemming voor oud en nieuw is Londen. De Britse hoofdstad wordt aan het einde van dit jaar van alle hotelbestemmingen het meest bezocht. De Franse hoofdstad Parijs staat op nummer twee.

Berlijn en Antwerpen nemen plaats drie en vier in. Amsterdam is op nummer vijf de meest gezochte bestemming van Nederland. Rotterdam, Scheveningen en Maastricht zijn ook populair; deze steden eindigen op plek zeven, twaalf en vijftien.

 

Foto: Trivago

Hoe luxe? Hoe duur? Hoe lang?

Nederlanders kiezen het vaakst voor een viersterrenhotel als ze voor oud en nieuw weggaan. Bijna de helft van de Nederlandse hotelreizigers overnacht met oud en nieuw in een viersterrenhotel. Driesterrenhotels zijn met 32% eveneens populair. Slechts 9% van de reizigers kiest voor een luxe vijfsterrenhotel.

 

Foto: Trivago

Het gros van de Nederlanders die een viersterrenhotel boeken spenderen gemiddeld €187 per nacht. Voor een driesterrenhotel wordt gemiddeld €140 per nacht betaald. Voor Nederlanders die een vijfsterrenhotel boeken mag het wat kosten. De prijs is fors hoger, er wordt gemiddeld €386 per nacht betaald, en ze blijven ook langer, gemiddeld zes dagen. Gasten van een driesterrenhotel blijven gemiddeld vijf dagen, en in een viersterrenhotel is dit zelfs maar vier dagen gemiddeld.

 

Foto: Trivago

Internationaal

Hoewel Londen voor Nederlanders dit jaar de populairste bestemming is, geldt dit natuurlijk niet voor alle landen. De populariteit van 'oud-en-nieuw-steden' zijn grotendeels afhankelijk van de ligging. Per werelddeel zijn andere steden en bestemmingen favoriet.

 

Foto: Trivago

Europa

Onder alle Europese bestemmingen is Londen de populairste bestemming. Parijs, Berlijn en Praag behoren eveneens tot populaire steden waar reizigers en feestgangers uit verschillende landen het nieuwe jaar inluiden.

Amerika

In Noord-Amerika verkiezen reizigers vooral New York als bestemming voor oud en nieuw. Verder zijn Las Vegas, Orlando en Miami Beach heel populair. Canadese bestemmingen die het goed doen zijn Niagara Falls en Toronto. In Zuid-Amerika is Rio de Janeiro de meest populaire oudejaarsbestemming, gevolgd door het eveneens Braziliaanse Florianopólis en het Mexicaanse strandparadijs Cancun.

Azië, Australië en Oceanië

Onder de Aziatische bestemmingen is Dubai de nummer één. Nu is Azië een gigantisch continent, en zullen de nummers twee (Tokio) en drie (Bangkok) eveneens veel populariteit genieten. Verder zijn Hong Kong en Singapore populair. In Australië en Oceanië zijn uiteraard Sydney en Melbourne de belangrijkste bestemmingen.

Bron: Trivago

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Londen - Heathrow

De 6 beste restaurants op vliegvelden

Een bezoek aan, of stop-over op een vliegveld staat lang niet altijd garant voor een goede maaltijd. Maar dit kan anders, zo bewijzen de onderstaande zes vliegveldrestaurants. De lijst is samengesteld door USA Today en die plaatst ons eigen Amsterdam-Schiphol op nummer zes....

Trappend door Britse metropool

De oudste metro ter wereld, de befaamde rode dubbeldekkers en de zwarte taxi’s; de Britse hoofdstad staat bekend om zijn markante vervoersmogelijkheden. Maar de taxi is duur, de metro te warm en de bussen zijn overvol. De oplossing: stap op de fiets! Onze correspondent in Londen...

Lees alle 2 reisreportages
17.9 °C
WZW4
Beurs AEX
AEX 519.5
+ / - +0.02%