Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Target Travel

Amerika’s 5 must visit nationale parken van 2016

06 MEI 2016

De National Park Service viert dit jaar haar honderdste verjaardag. Het doel van dit initiatief is het beheren en beschermen van alle 407 nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika. Om deze mijlpaal met de rest van de wereld te vieren vinden er dit jaar in diverse nationale parken tal van evenementen en festiviteiten plaats. Zo is er ook, als eerbetoon aan de National Park Service, de outdoor avonturenfilm National Parks Adventure in Omniversum Den Haag. De film is gemaakt door MacGillivray Freeman Films en Brand USA en draait tot het einde van de zomer in Omniversum. Ben jij nog nooit in Amerika geweest? Zorg dan dat de USA op je bucketlist van dit jaar komt te staan en breng een bezoek aan een (of meer) van onderstaande nationale parken;

Verenigde Staten

1. Glacier National Park - Montana

De naam zegt het eigenlijk al, in dit nationale park vind je voornamelijk gletsjers, meren en watervallen. Het park ligt in het noordwesten van de staat Montana en is onderdeel van de Rocky Mountains. Een absolute must tijdens je bezoek aan Glacier is een autorit over de 80 kilometer lange Going-to-the-sun road. Ben je een liefhebber van wilde dieren? Ook dan is Glacier jouw nationale park! Je vindt hier namelijk grizzly beren, poema’s, wolven, berggeiten en ga zo maar door. Wees dus voorzichtig tijdens een wandeling door dit park. Andere must visits in dit park zijn het meer Two Medicine Lake, de Birdwoman Falls en Rogers Pass.

2. Rocky Mountain National Park - Colorado

Onlangs is bekend gemaakt dat Rocky Mountain National Park in Colorado het derde best bezochte nationale park van de Verenigde Staten is. Wij snappen wel waarom! 570 kilometer aan wandelpaden, 2 paardijstallen, 5 prachtig gelegen campings, verschillende back country campings (wildkamperen) en ontelbare ‘picknick areas’ maken dit nationale park de ideale spot om met het hele gezin de zomervakantie door te brengen. Ook visliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit nationale park want met meer dan 50 meren en beekjes is het de place-to-fish! Verlaat het park niet zonder over het beton van de Old Fall River Road en Trail Ridge road te hebben gereden!

3. Yellowstone National Park – Wyoming, Montana & Idaho

Zo’n 3.000 geisers, grizzly beren, wolven, bizons, coyotes, vogels en een waanzinnige natuur. Dat is wat je in Amerika’s oudste nationale park Yellowstone tegenkomt. Old Faithful is zonder twijfel de beroemdste geiser van het park. De geiser spuit ongeveer elke 91 minuten 25.000 liter kokend water de lucht in. Zo’n 96% van Yellowstone National Park ligt in Wyoming, 3% in Montana en 1% in Idaho. Bijzondere spots die je zeker niet mag missen in dit nationale park zijn de Mammoth Hot Springs, Yellowstone lake (grootse bergmeer van Amerika), de Grand Canyon en de beroemde bron Grand Prismatic Spring.

Yellowstone NP, Wyoming
Yellowstone NP, Wyoming
Foto: Wikipedia

4. Bryce Canyon National Park - Utah

In feite is Bryce Canyon National Park een en al rots. Toch heeft het park de bezoeker enorm veel te bieden. Zo veel dat de indrukwekkende rotsen in 1924 zijn uitgeroepen tot Bryce Canyon National Park. Start je dag vroeg in de ochtend met een bezoek aan Bryce Point, vanaf hier heb je het mooiste uitzicht over de roze-oranje gekleurde rotsformaties. Bezoek daarna Inspiration Point voor een compleet zicht op het ‘amfitheater’. Vervolg je dagtrip richting Sunset Point en bewandel het Navajo Loop pad en Queen Garden’s pad. Sluit je dag af met een bezoek aan Rainbow Point en Agua Canyon, hier heb je waarschijnlijk het beste uitzicht op het park. Heb je een aantal dagen de tijd in Bryce Canyon? Schrijf je dan in voor een geologie-, full moon- of astronomie tour.

5. Everglades National Park – Florida

Uiteraard mag ook het nationale park Everglades niet aan dit lijstje ontbreken! Het park ligt in de Sunshine State, Florida, en is met name erg populair onder avonturiers die alligators in het wild willen spotten. De beste manier om de mangroves en moerassen van de Everglades te ontdekken is per airboat. Wat veel mensen nog altijd niet weten is dat ook zeilers, duikers en snorkelaars hier aan het juiste adres zijn. Heb je altijd al schildpadden in het echt willen zien? Dan MOET je naar Dry Tortugas National Park. De enige manier om hier te komen is per watervliegtuig of boot maar het is meer dan de moeite waard.

Everglades, Florida
Everglades, Florida
Foto: Flickr/ Kačka a Ondra

Bron: Verkeersbureaus.info

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Verenigde Staten

Privé-eiland te huur

Eigenaar zijn van een privé-eiland, wie droomt daar nu niet van. Al is het maar voor heel even… Op deze (soms redelijk geprijsde) pareltjes kom je volledig tot rust.

Indian Summer in New England

De herfst staat voor de deur en laat dat nou net zijn waar de Amerikaanse staten van New England om bekend staan. Connecticut, Maine, Massachusetts, New Hampshire, Rhode Island of Vermont, allen hebben ze een eigen karakter, landschap en geschiedenis. Maar een ding hebben ze...

Tips voor een bezoek aan Staten Island

Veel toeristen associëren de Staten Island Ferry met het prachtige uitzicht op New Yorks Vrijheidsbeeld. Maar wist je dat het eindpunt van deze ferry ook de moeite waard is?

Lees alle 304 reisreportages
18.6 °C
W5
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%