Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: LEVIN EN PAULA PHOTOGRAPHY VOF

Efteling onthult duurste attractie ooit

30 JUN 2017

KAATSHEUVEL - De Efteling onthult vrijdag en zaterdag de nieuwe, grote attractie Symbolica aan het grote publiek. Symbolica is de duurste attractie uit de geschiedenis van het sprookjespark. De bouw ervan kostte ongeveer 35 miljoen euro. De opening is een van de hoogtepunten uit het jubileumjaar van de Efteling, die 65 jaar bestaat.

Afgelopen dagen kregen medewerkers, omwonenden, abonnementhouders en zakenrelaties al de kans om een tocht te maken door de geheime gangen en koninklijke vertrekken van het paleis Symbolica, een zogenoemde darkride voor het hele gezin. Vrijdag was het de beurt aan de pers en prijswinnaars. Zaterdag gaat de nieuwe attractie open voor iedereen.

De eerste plannen voor de attractie zijn al van jaren terug. In 2010 werd de komst voor het eerst officieel aangekondigd maar de bouw werd steeds uitgesteld.

De Efteling werkt nog aan de afstemming en de attractie werkt nog niet vlekkeloos, werd vrijdag tijdens de presentatie duidelijk. Directeur Fons Jurgens belooft niet dat de kinderziektes vanaf zaterdag zijn opgelost, maar maakt zich er ook niet druk over. „Het is een unieke attractie die nergens in de wereld is te zien en we zijn de puntjes nog op de i aan het zetten.”

Het sprookjespark meent dat de forse investering nodig is om te groeien naar 5 miljoen bezoekers per jaar, het doel voor 2020. Alleen door Symbolica verwacht de Efteling dit jaar al 100.000 bezoekers extra. Zaterdag bij de publieksopening verwacht het park al veel fans die vroeg in de ochtend lange rijen trotseren om er als een van de eersten bij te zijn.

De Efteling probeert groei vooral nog te halen uit het buitenland, met bezoek uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. Na de opening van Symbolica is het bedrijf nog niet klaar met investeren. Er liggen diverse ideeën op de plank waarvan er één gekozen zal worden voor ontwikkeling, kondigde hij aan.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

9.1 °C
O1
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - -0.08%