Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Azalea- en rhododendronkweker Hubert de Waele en zijn assistente Evelien van Conkelberge uit Destelbergen selecteren mooie exemplaren voor Tuinidee in Den Bosch.
Azalea- en rhododendronkweker Hubert de Waele en zijn assistente Evelien van Conkelberge uit Destelbergen selecteren mooie exemplaren voor Tuinidee in Den Bosch.
Foto: Vidiphoto

Leve de tuin

26 FEB 2015

Nog even en dan kunnen we weer de tuin in. Wat doen we er dit jaar mee? Wat komt erin; wat gaat eruit? Voor een flinke dosis verse inspiratie kun je vanaf morgen tot en met 1 maart in de Brabanthallen in Den Bosch terecht op TuinIdee 2015.

Dit grootste tuinevent van het jaar heeft deze editie als thema ‘Leve de tuin’. We gaan maximaal tuinbeleven dus. Met zingende vogels, kabbelend water geuren en eetbare planten.

TuinIdee is ruim25.000 m2 aan tuintrends. Van nieuws op gebied van groen, terrasoverkappingen, styling en onderhoud, tot demonstraties, adviezen, en voorbeeldtuinen om bij weg te dromen.

Tuin- en landschapsarchitecten Bram Breedveld en Ed Joosting Bunk van Studio LandLab ontwierpen verschillende inspiratietuinen met klinkende namen als de Speeltuin, de Plantenproeverij, een FlowerPowertuin (in geestverruimende kleuren) en geuren en Lusthof.

Op de openingsdag zal Mondriaans Victory Boogie Woogie letterlijk tot leven worden gewekt door kinderen met kleurrijke lentebloeiers. Ook bijzonder dit jaar is de ‘Famous Green Gallery’ met planten die een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis hebben gespeeld. In het Tuintheater tenslotte geven hovenier Jurgen Smit, tv-tuinman Rob Verlinden en groenstylist Romeo Sommers demonstraties. En in het TuinLab krijgen bezoekers advies van kwekers, de plantendokter of tuinontwerpers en kun je een tuinschets laten maken.

www.tuinidee.nl

Wild in Museon

Het Haagse Museon gaat deze week ook voor levendig en wild. Naast de dinosaurustentoonstelling Dino Jaws met grote, levensechte animatronic modellen, toont het museum ook het resultaat van The Wildlife Photographer of the Year Competition. Aan deze prestigieuze wedstrijd doen ‘s werelds meest vooraanstaande natuurfotografen mee. Hun werk is tot en met 8 maart te zien.

www.museon.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
11.5 °C
WZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%