Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Zuiderzeemuseum

Chris Zegers geeft bloemetje en cheque weg

Reis je rijk

25 MRT 2015

Reis je rijk. Dat is het thema van het Zuiderzeemuseum dit jaar. En wie kan dan beter, met een thema zoals deze, het startsein van het seizoen geven dan beroepsreiziger Chris Zegers! De globetrotter zal dat zaterdag 28 maart om 14.30 uur doen door het dopen van de Zuiderzee-tulp en het weggeven van een reischeque ter waarde van €500. Ter verduidelijking: Chris Zegers is niet bij prijs inbegrepen.

De tulp die Zegers gaat dopen, is in samenwerking met de Keukenhof gecreëerd en eigenhandig door de tuinmannen van het lentepark rondom de molen geplant. Bij de doop, met bijbehorende bubbels, nodigt het museum iedereen uit om het glas te heffen.

’Reis je rijk’ start met een paspoort dat u krijgt bij binnenkomst. Met dit paspoort kan naar allerlei overzeese bestemmingen gereisd worden. U kunt van Chicago, via Marken naar Havana en zo kennismaken met andere culturen.

Alle reisbestemmingen zijn direct verbonden met het Zuiderzeegebied. Nieuwsgierige reizigers kwamen honderd jaar geleden ook al op de plaatsen af rond de Zuiderzee. Dit omdat ze ’vreemd en kleurrijk’ waren. De bewoners van die regio trokken op hun beurt de wereld in, voor handel en emigratie. Zo stichtten Nederlandse emigranten bijvoorbeeld in 1870 Orange City in Iowa. Ze beschouwden Amerika als het beloofde land. Behalve hun eigen taal en cultuur brachten ze niet veel mee en langzamerhand versmolten de Nederlandse en Amerikaanse cultuur.

www.zuiderzeemuseum.nl

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
22.7 °C
Z3
Beurs AEX
AEX 522.22
+ / - -0.77%