Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Brompton Bicycle

Vouwfiets af van suffe imago

21 APR 2017

De vouwfiets is druk bezig haar stoffige imago van zich af te schudden. Waar de opvouwbare fiets vroeger onmiddellijk werd geassocieerd met treinreizende zakenmannen, wordt het steeds meer een mode-item. Mee eens?

Sinds we collectief een stuk milieubewuster bezig zijn in het dagelijks leven, wordt ook fietsen of treinen naar het werk steeds populairder. Uit recente cijfers van de Fietsersbond blijkt dat het aantal gefietste kilometers in Nederland nog steeds stijgt en de Rai Vereniging meldde onlangs dat fietsverkoop in het hogere segment een record heeft bereikt. Daarom hebben we ook dit jaar weer de allernieuwste fietsen voor u getest! Check Nationalefietstest.nl

Vooral in de (grote) steden biedt de vouwfiets uitkomst: niet meer eindeloos zoeken naar een parkeerplekje in een overvolle fietsenstalling, geen risico dat je fiets wordt gestolen (je neemt hem overal mee naar binnen) en aangekomen in een andere stad rijd je er zo op weg. De 'vouwer' is verre van suf; het staat juist symbool voor de ultieme vrijheid.

Lees ook: opvouwen en wegwezen!

24 april: pop up store Amsterdam

Toch zijn de meeste vouwfietsen nog steeds vrij log en neem je ze niet zo makkelijk onder de arm mee. Precies daar lag in 1975 de uitdaging voor de uitvinder van de Brompton Bicycle. Deze opklapbare tweewieler is van Londense makelij. Opgeklapt heeft hij de omvang van een flinke boodschappentas, die je zo overal mee naar binnen neemt.

De Brompton Bicycle wordt al jaren geëxporteerd naar landen over de hele wereld, waaronder fietsland Nederland. Morgen opent Brompton een eigen pop up store in de Amsterdamse 9 Straatjes.

Foto: Brompton Bicycle

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
21.8 °C
ZZW3
Beurs AEX
AEX 525.9
+ / - +0.62%