Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Neptickets Oktoberfest in omloop

21 SEP 2012

GEEN - Op online marktplaatsen doen neptickets de ronde voor biertafels op het Duitse Oktoberfest. Festivalgangers die deze kaartjes hebben gekocht krijgen hiermee geen toegang tot het wereldberoemde evenement. Specialist in online merkbescherming MarkMonitor waarschuwt consumenten die via internet tickets gekocht hebben. De kans is groot dat deze aan de kassa geweigerd worden.

München

Foto: AFP

MarkMonitor ontdekte onlangs 133 frauduleuze aanbieders van biertafels op sites als Marktplaats.nl en waarschuwt iedereen die zijn kaartje niet via de officiële site van Oktoberfest ( www.oktoberfest.de) heeft gekocht.

"De vraag voor biertafels is elk jaar erg groot en oplichters spelen hier gretig op in door op veilingsites neptafels aan te bieden", vertelt Kevin Day, die onder meer de Nederlandse tak van MarkMonitor vertegenwoordigd.

Oktoberfest 2012 is vrijwel uitverkocht en wie een nepticket bezit, kan weinig ondernemen om zij geld terug te krijgen. "Frauduleuze sites geven geen gehoor en in sommige gevallen versturen ze je kaartje niet eens", zegt Day. Hij adviseert om tickets alleen te kopen via de officiële sponsoren van het feest. "Kaarten voor dit jaar zijn vrijwel uitverkocht, maar als je je tickets koopt via oktoberfest.de weet je pas écht zeker dat je naar binnen mag."

Vanaf zaterdag 22 september vindt in het Duitse München het bierfestival Oktoberfest plaats. Jaarlijks trekt dit feest zo'n zes miljoen bezoekers. De toegang tot Oktoberfest is voor iedereen gratis, maar een plaatsje aan één van de biertafels moet ruim vooraf gereserveerd worden.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over München

De mooiste metrostations van Europa

Als toerist is de metro een vervoermiddel dat bijzonder handig is om je naar de mooiste plaatsen en bezienswaardigheden te brengen tijdens een stedentrip. Metrostations in steden als Parijs, Stockholm en Londen zijn soms zelf zo fraai dat ze eigenlijk zélf al een...

Bijzonder genieten in München

Het Oktoberfest is net voorbij, nu breekt dus de tijd aan waarin je in alle rust al het moois van deze Zuid-Duitse stad kunt gaan ontdekken! Viktualiënmarkt, het Deutsches Museum, de wijk Isarvorstadt, de oudste bierbrouwerijen van de stad maar ook citysurfen bij weer en wind.

Vol gas naar vier automusea

Ah eindelijk, daar doemt de autobahn op. Nog even een laatste volle tank voor de grens omdat de tankpas alleen in ons land geldig is, maar dan is het voortsjokken sinds de start in Amsterdam achter de rug en kan even voorbij Arnhem het gas er op.

Lees alle 6 reisreportages
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%