Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: Wikimedia Commons

Top 3

Budgetbestemmingen voor 2013

29 NOV 2012

GEEN - Wij hebben het huiswerk alvast gedaan, het enige dat jij nog moet doen is je koffers inpakken. Hieronder vindt je namelijk dé bestemmingen voor 2013 die je kunt bezoeken zonder al te diep in de buidel te tasten. Voor het gemak hebben we er ook bijgezet wanneer je er naartoe moet.

Antalya

1. Toronto – Canada

Wanneer:

Het piekseizoen is in de zomer, wat betekent dat zowel de vliegtickets als de hotels stukken duurder zijn. Als je geld wil besparen, probeer dan een reis te boeken in september tot november of in maart tot mei.

Waarom?

Toronto is 'hot'. Het is de culturele, financiële én entertainmenthoofdstad van Canada en staat bol van de leuke dagtripjes en interessante bezienswaardigheden. Wat het echter de perfecte budgetbestemming maakt is het feit dat de hotelprijzen in de eerste helft van 2012 niet gestegen zijn. Een gemiddelde kamer kost omgerekend €100 per nacht, volgens de Price Index 2012 van Hotels.com. Bovendien kosten activiteiten als wandelen, fietsen en kanoën niks of weinig en leent de omgeving rondom Toronto zich hier perfect voor.

2. Antalya – Turkije

Foto: Wikimedia Commons

Wanneer:

In het midden van de zomer kan het over de dertig graden worden, dus de beste tijd om Antalya te bezoeken is van september tot eind oktober of van mei tot eind juni. In de wintermaanden vriest het er nooit, maar een duik in de koude Mediterraanse wateren is geen aanrader.

Waarom?

Als je nog nooit van de Turkse Riviera hebt gehoord, ben je niet de enige. Het zuidwesten van Turkije is niet de meest voordehandliggende vakantiebestemming, maar daarom zeker niet de minste. Oost-Europeanen vieren al jaren hun vakantie in plaatsen als Antalya, dus waarom jij niet? Hotelprijzen zijn er aanzienlijk lager dan in grotere Turkse steden, met prijzen tot €112. Door zijn oude, prachtige binnenstad, luxe spa's en authentieke pleintjes versloeg Antalya New York City van de derde plek van 's werelds meest bezochte steden door internationale toeristen.

3. Loire vallei – Frankrijk

Foto: Wikimedia Commons
 

Wanneer:

De maanden juli en augustus zijn het drukst, dus we raden aan om in de lente of herfst te gaan. De temperatuur is nog aangenaam in september en de heuvels van de vallei kleuren prachtig goud in de ondergaande herfstzon.

Waarom?

Volgens de Hotel Price Index van 2012 is de historische wijn- en kastelenregio dit jaar negentien procent vaker bezocht. Hotelkamerprijzen liggen rond de €100 en dat is best voordelig, aangezien Frankrijk niet bepaald bekend staat als een budgetbestemming. Huur een goedkope auto en ontdek de regio zoals hij bedoeld is: over landwegen en langs bijzondere dorpjes. En binnen no-time bevindt je je middenin Parijs, mocht je nog even willen snoepen met een big-budget-bestemming.

De hele lijst met budgetbestemmingen voor 2013 vindt je hier.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Antalya

Budgetbestemmingen voor 2013

Wij hebben het huiswerk alvast gedaan, het enige dat jij nog moet doen is je koffers inpakken. Hieronder vindt je namelijk dé bestemmingen voor 2013 die je kunt bezoeken zonder al te diep in de buidel te tasten. Voor het gemak hebben we er ook bijgezet wanneer je er naartoe...

Verwennerijen in Antalya

Je hebt bijtanken en bijtanken. Alleen een eenvoudig vakantiezonnetje op je witte Hollandse winterlijf doet vaak al wonderen. Nog fijner is het dat vermoeide lichaam ook meteen lekker onder handen te laten nemen. 'Welness', heet deze nieuwe trend, die vele reisaanbieders...

Lees alle 2 reisreportages
17.7 °C
O3
Beurs AEX
AEX 528.03
+ / - +0.11%