Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Verrassend Winkelweekend in Leiden

11 FEB 2014

GEEN - Zin in een leuk dagje of weekendje Leiden? Overweeg dan een tripje op 22 en/of 23 februari, want dan staat Leiden in het teken van 'Literatuur' tijdens het 'Verrassend Winkelweekend'.

Dit keer is het Weekend gevuld met een bomvol (gratis!) programma met aandacht voor Leiden & Literatuur, Recht & Literatuur, Muziek & Literatuur en Kids & Literatuur.

 

Leiden & Literatuur

In het kader van Leiden & Literatuur treden de schrijvers Ilja Leonard Pfeijffer, Abdelkader Benali en Christiaan Weijts op en signeren hun werk. In Boekhandel De Kler wordt op zondag om 15.00 uur, onder leiding van schrijver Onno Blom, een exclusief interview gehouden met de auteurs Maarten ’t Hart en Franca Treur.

 

Recht & Literatuur


De mini-conferentie ‘Het Juridisch Lichaam’, georganiseerd in samenwerking met Leiden University Centre for the Arts in Society en festival Cultuur?Barbaar!, staat open voor het winkelende publiek. In combinatie met muziek en poëzie in het Nederlands en Engels wordt op beide dagen verteld over de manier waarop in Recht, Literatuur en Kunst het begrip 'persoon' wordt voorgesteld.
 

Muziek & Literatuur


Het muziekprogramma biedt meer dan 30 optredens van singer-songwriters en dichters, die vertellen en zingen over (de totstandkoming van) hun werk. Headliner is zanger Case Mayfield.

Kids & Literatuur


Theatermaker Ida van Dril, workshops van kunstenaar Barbara van Druten en vertelster Hermine van Helden verzorgen optredens voor kinderen.

Aanvullend programma


Ieder Verrassend Winkel Weekend neemt PS|theater een Leids familiebedrijf onder de loep. In een voorstelling, die speciaal voor en over deze winkel gemaakt wordt, belichten de theatermakers het wel en wee van de echte Leidse ondernemer. Ditmaal speelt PS|theater in en over de van oudsher bekende ambachtelijke Slagerij van der Zon.

In KitchenArt bereidt banketbakker Cees Holtkamp recepten uit zijn boeken en signeert.

Andere Winkelweekenden Leiden:

22 en 23 februari – Literatuur
29 en 30 maart – Fashion & Dans
23, 24 en 25 mei – Theater
30 en 31 augustus – Fashion & Muziek
27 en 28 september – Uitmarkt
25 en 26 oktober – Film & Fotografie
29 en 30 november – Kids
20 en 21 december – Koren         
         

In de maanden april, juni en juli is er geen Verrassend Winkelweekend.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
10.8 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 528.66
+ / - -0.12%