Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Dubai wil onderwaterhotel

03 MEI 2012

GEEN - Dubai en opvallende gebouwen gaan hand in hand. Opnieuw heeft het Arabische Emiraat een opvallend bouwwerk in de planning staan: een hotel dat deels onder water staat, opgebouwd uit schijven.

Dubai

Conceptbeelden van het hotel.
Conceptbeelden van het hotel.
Foto: Deep Ocean Technology

Bouwbedrijf Drydocks World moet een aantal van deze onderwaterhotels gaan bouwen in de Arabische regio, waaronder het kroonstuk: het ‘Water Discus Hotel’ in Dubai.

De schijven waaruit het hotel bestaat, reiken tot tien meter onder water en bevatten 21 kamers, een onderwater duikcentrum en een bar.

Bijzonder is dat hotelgasten vanuit hun kamers kleine diepzeevoertuigjes kunnen besturen om onderwaterfoto’s te maken. Het bedrijf achter deze technologie, Deep Ocean Technology, wil op die manier het ‘ontdekken van de oceaan’ toegankelijker maken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Dubai

Onder water slapen

In Dubai willen ze een prachtige hotel onder water gaan bouwen. Het zou zo'n 10 meter onder het wateroppervlakte liggen en heeft 21 kamers en een bar met uitzicht op vissen. Natuurlijk mag een helikopterplatform niet ontbreken. Toch is dit niet uniek, er zijn al meerdere...

De reistip van... Melanie Bosse

Een (bekende) reiziger onthult zijn of haar beste reistip. Deze week stewardess Melanie Bosse, die al tien jaar de wereld over vliegt. Dubai is een van haar favoriete winterbestemmingen.

Extreem vakantie vieren in Dubai

Zwemmen met dolfijnen is zó 2011. Wie tegenwoordig een bijzondere vakantie wil vieren zoekt actie, spanning en vooral luxe. Veel reisorganisaties spelen in op deze trend en bieden avontuurlijke reizen naar hét pretpark voor volwassenen: Dubai.

Lees alle 10 reisreportages
13.8 °C
W3
Beurs AEX
AEX 519.64
+ / - -0.78%