Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Meer Andros

14 JAN 2012 Wendy Roep

GEEN - Om je een goed beeld te geven van het prachtige Griekse eiland Andros, hebben we wat fraaie kiekjes voor je in een slideshow gezet. Deze plaatjes zijn geschoten tijdens ritjes met de jeep, maar het is goed om te weten dat er ook georganiseerde excursies worden gehouden. Ondanks dat Andros niet toeristisch is, is er genoeg te doen. Zoals eilandhoppen!

Andros

We zetten een aantal van deze georganiseerde uitstapjes naar andere eilanden voor je op een rij. Toch liever alleen op avontuur? Dan kun je onderstaande activiteiten natuurlijk ook zelf ondernemen.

* Bezoek aan omliggende eiland zoals Evia, Tinos en Mykonos.

Op de overtocht naar Andros ben je eerst het eiland Evia gepasseerd. Het is zeker de moeite om er een bezoek aan te brengen. Zo is een dagtocht naar Zuid-Evia mogelijk, waarbij je een bezoek brengt aan allerlei schilderachtige dorpjes, prachtige kloosters, indrukwekkende grotten en zo meer.

Het eiland Tinos ligt slechts op een uurtje varen van Andros en dus ideaal om ook 'even aan te doen'. Tinos bestaat uit twintig dorpjes en wie tegen de Grieken zegt dat je naar Tinos gaat, dan zullen ze allemaal zeggen dat ze er ooit geweest zijn of dat het een grote wens is om er eens naartoe te gaan.

Tinos-Stad bestaat uit twee delen. De moderne wijk met neoklassieke huizen en de oude wijk ten noorden van de stad, met een wirwar van smalle straatjes met typische kleine huisjes in de typerende Cycladen architectuur.

Mykonos is het derde eiland op een rij na Andros en Tinos. Erg leuk om eens een dagje op dit beroemde jet-set eiland door te brengen!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Andros

Meer Andros

Om je een goed beeld te geven van het prachtige Griekse eiland Andros, hebben we wat fraaie kiekjes voor je in een slideshow gezet. Deze plaatjes zijn geschoten tijdens ritjes met de jeep, maar het is goed om te weten dat er ook georganiseerde excursies worden gehouden. Ondanks...

Authentiek Andros

Parelwitte stranden, schattige blauw-met-witte kubushuisjes, indrukwekkende kloosters en kronkelende trapstraatjes. Je vindt het op ieder Grieks eiland, maar je kunt ze toch echt niet allemaal over één kam scheren. Ieder eilandje heeft weer iets unieks. En zeker Andros, onze...

Lees alle 2 reisreportages
15.3 °C
N2
Beurs AEX
AEX 521.65
+ / - -0.11%