Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Zuid-Frankrijk: nazomeren in stijl

19 SEP 2012

GEEN - Nazomeren in stijl, dat doe je in Zuid-Frankrijk. Aan de Côte D’Azur, of iets meer in het binnenland. De grote drukte van de zomervakantie is voorbij en terwijl iedereen weer aan het werk is, kun je genieten van de mooie badplaatsen en de stranden waar het nu nog een stuk warmer is dan in Nederland.

Monaco, het mondaine vorstendom

Monaco is meer dan alleen het grote casino of de Grand Prix in mei. Hôtel De Paris is het beroemde hotel waar ooit de papegaai van Churchill wegvloog en een Russische grootvorst een tijdlang 60 magnumflessen champagne per avond bestelde. Slapen is er duur, maar kijken mag best. Bezoek zeker Le Jardin Exotique en de wijk Fontvieille: boodschappen doen, koffie drinken in bijzondere barretjes en mooie musea bezoeken.

—-

St. Tropez: wereldberoemd havenstadje

Related content

Het kleine havenstadje St. Tropez heeft 5.500 inwoners, maar is wereldberoemd. Het is één van de weinige havens aan de Middellandse Zee op het westen, dus het grootste deel van het jaar heb je er prachtig licht voordat je de zon in zee ziet zakken. Buiten het hoogseizoen snap je veel beter waarom St. Tropez door de jaren heen zoveel schilders, schrijvers en regisseurs heeft aangetrokken. Het is levendig en charmant, een stadje waar oude mannetjes kaarten en pétanque spelen. Stranden zijn er genoeg, ook deze zijn in het naseizoen veel minder vol dan in de zomer.

—-

Menton & Roquebrune, paradijselijke plaatsen

Related content

Toen Eva werd verdreven uit het paradijs, had ze naar het schijnt een citroen in haar handen. Die moest worden geplant op de mooiste plek op aarde. Dat werd Menton. Het klimaat is er nog milder dan aan de rest van de kust. In Roquebrune vind je het strandhuis dat ooit werd gebouwd door Le Corbusier. De tocht erheen is een belevenis: langs het water ga je over een oud douanepaadje. Leuk om te doen in de buurt: de villa’s van de rijken der aarde bekijken.

—-

Cannes: zien en gezien worden

Related content

Rode lopers, filmsterren en paparazzi. Zo kennen we Cannes, dat elk jaar twee weken lang het centrum is van de showbizzwereld tijdens het filmfestival. De rest van het jaar is Cannes rustig en relaxed, maar de sfeer blijft luxe. Op de strandpromenade is het zien en gezien worden en de Rue d’Antibes is officieus Frans recordhouder van het grootste aantal winkels per inwoner. Kijk even binnen bij Hôtel Carlton: een goed geconserveerde parel tussen het architectonisch allegaartje aan de boulevard.

—-

Nice, de tweede stad van Frankrijk

Related content

Ja echt, Nice is de meest bezochte stad van Frankrijk – direct na Parijs. Open pleinen omringd door palmen, historische huizen in het oude stadsdeel en de geur van bloemen die zich vermengt met de geur van gefrituurde visjes. In tegenstelling tot andere strandsteden aan de Rivièra leeft het kosmopolitische Nice het hele jaar door. Aan de Promenade des Anglais valt altijd wat te beleven, de oude stad is leuk vanwege de kronkelende straatjes en er zijn prachtige musea. Nazomeren aan de Côte kan nergens zo goed als in Nice.

Deze tips komen uit 100% Zuid-Frankrijk.

—-

Ben je ook in Zuid-Frankrijk geweest? Schrijf dan een Reiskrant Report op www.reiskrantreporter.nl en maak kans om als Reporter op pad te gaan!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
16.7 °C
ZW3
Beurs AEX
AEX 527.73
+ / - -0.06%