Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Vier tips wat te doen in Duitsland

19 OKT 2012

GEEN - Duitsland is voor de vijfde keer op rij het favoriete vakantieland van Nederlanders en dat is niet voor niets! Genoeg te zien en te doen in dit geweldige land. Hier vier leuke tips. Vul jij het lijstje aan?

Duitsland

Lekker dichtbij: wintersporten in Duitsland
Lekker dichtbij: wintersporten in Duitsland
Foto: Telegraaf

1. Lifestyle / Wijn

Zum Wohl! Duitse wijn is in opmars. In Nederland steeg de afzet in de laatste vijf jaar met bijna 50 procent. Hoogste tijd om het terroir te ontdekken waar al die lekkere rieslings en spätburgunders vandaan komen.

2. Design / Huis van Oranje

In april dit jaar heeft Schloss Oranienbaum, een van de officiele huizen van Oranje, zijn deuren geopend voor het grote publiek. Met de tentoonstelling Dutch Design - Huis van Oranje staat het paleis een half jaar in het teken van hedendaags Nederlands ontwerp. Ook zijn er objecten uit het Koninklijk Huisarchief te zien. Te midden van Delfts blauwe tegelwanden en koninklijke portretten komt de bloeiperiode van het paleis weer tot leven.

3. Actief / Wintersport

Skiën naast de deur! Aankomend seizoen is Duitsland volgens de ANWB voor het eerst de tweede wintersportbestemming voor Nederlanders. Hoe dat komt? Duitsland is voordelig én dichtbij. Toch zonde om twee vakantiedagen in de auto door te brengen, als je in Duitsland al op de dag van vertrek op de lange latten kunt staan. Met tien wintersportregio's is er voor elk wat wils.

4. Cultuur / Frederik de Grote

Dit jaar is het 300 jaar geleden dat Frederik de Grote werd geboren, een van de meest markante figuren uit de Duitse geschiedenis. De verlichte vorst van Pruisen was namelijk een groot kunstliefhebber en componeerde zelf muziek. De geboortedag van der Alte Fritz wordt gevierd met diverse concerten, een tentoonstelling en zelfs een musical.

Heb jij ook leuke tips wat te doen in Duitsland? Laat het ons hieronder weten!

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

Reportages over Duitsland

Groene weelde in Zwarte Woud

Wie dol is op Duitsland, mag zich een bezoek aan het Zwarte Woud niet ontzeggen. Dat wordt al duidelijk zodra wij het gebied binnenrijden. De thermometer schiet omhoog en de natuur is adembenemend. Bij de (ooster)buren lijkt het gras inderdaad groener.

Zomertips voor bezoek aan Hamburg

Nog nooit in Hamburg geweest? Je weet niet wat je mist! Misschien maar goed ook want zodra je deze stad binnenkomt zuigt de kosmopolitische en chique sfeer je op en wil je eigenlijk niet meer terug naar huis. Lees hier een aantal tips waarom je deze creatieve havenstad deze...

Hippe stadsstranden

Een beetje stad heeft tegenwoordig een stadsstrand. Handig als je geen zin hebt in ellenlange files op de kustwegen…

Lees alle 168 reisreportages
24.2 °C
N3
Beurs AEX
AEX 527.67
+ / - -0.07%